ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Προκρίθηκαν τα φαβορί, ιστορική επιτυχία για το Παραλίμνι

Με δύο ντέρμπι τα προημιτελικά

Πέμπτη 12 Γενάρη 2023

Eurokinissi

Τη δική του ιστορία στον θεσμό του Κυπέλλου έγραψε ο Απόλλων Παραλιμνίου με την πρόκριση στα προημιτελικά
Εχοντας θέσει τις βάσεις από τους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου, τα φαβορί πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά μετά το χθεσινό κυρίως μέρος των επαναληπτικών αγώνων. Ξεχώρισε η ιστορική πρόκριση του Απόλλωνα Παραλιμνίου, της πρώτης ομάδας από την Γ' Εθνική που καταφέρνει να βρεθεί στα προημιτελικά. Στα ζευγάρια που σχηματίστηκαν δεσπόζουν τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (επανάληψη του περσινού τελικού) και Ολυμπιακός - Αρης.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός νίκησε για δεύτερη φορά τον Βόλο, με 2-0, μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα. Οι «πράσινοι», αν και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, ήταν καλύτεροι των γηπεδούχων και έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Τσέριν (40') και Σπόραρ (80'), βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ, επίσης με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, έφτασε εύκολα στη νίκη απέναντι στην Κηφισιά με 3-0 και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-0 μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα. Οι Μουστακόπουλος (27'), Ραντόνια (48') και Μαχαίρας (82) πέτυχαν τα γκολ για την «Ενωση», αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα.

Στο Περιστέρι Ατρόμητος και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 (8' Τζοβάρας, 51' Κοτσόπουλος - 38' Σισέ, 45'+1 Μαρσέλο), με τους «ερυθρόλευκους» να προκρίνονται χάρη στο υπέρ τους 4-1 του πρώτου αγώνα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Αρης νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στου Χαριλάου (τον είχε νικήσει και στη Λιβαδειά με 2-1), χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Μαντσίνι στο 36', το οποίο όμως αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι.

Με αρκετούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή του, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε στην Τούμπα να νικήσει την Καλαμάτα με 2-0 (Τόμας 11', 13'), το ίδιο σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει και εκτός έδρας.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου συνέχισε τη σπουδαία πορεία του στο φετινό Κύπελλο, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά μετά τη νίκη του στην Κρήτη επί του Αγίου Νικόλαου με 2-1 στην παράταση (1-1 στην κανονική διάρκεια), ενώ το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 2-2. Πρωταγωνιστής και δις σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γεωργιάδης (9', 109'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Μηνά (30').

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός - Αρης, Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία, Πανσερραϊκός ή Απόλλων Πόντου - ΑΕΚ