SUPER LEAGUE
Kράτησε ο ΠΑΟ, επιβλητική η ΑΕΚ
Τρίτη 17 Γενάρη 2023

Eurokinissi

Η νίκη στα Γιάννενα έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή
Με τον Παναθηναϊκό, έστω και με αρκετό άγχος, να περνάει νικηφόρα από τα Γιάννενα και να διατηρεί την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή και τη δεύτερη ΑΕΚ, με μια επιβλητική εμφάνιση στην έδρα της, να μένει στο κατόπι του, η 18η αγωνιστική της Super League κράτησε αναλλοίωτες τις διαμορφωμένες ισορροπίες στην κορυφή. Σε αυτή ο τρίτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός διεύρυνε το νικηφόρο σερί ενώ αντίθετα έδαφος έχασε ο ΠΑΟΚ.

Στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΣ με 1-0 χτυπώντας για μια ακόμη φορά λίγο πριν από το φινάλε. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι (καταλογίστηκε μέσω VAR για ανατροπή του Κουρμπέλη) του Σπόραρ στις καθυστερήσεις ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα για τους «πράσινους», οι οποίοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στην επανάληψη απειλώντας μετά το 65', με καλύτερη στιγμή τους το δοκάρι του Μπάλαν (66'). Από πλευράς «τριφυλλιού» υπήρξε επίσημη διαμαρτυρία για τη διαιτησία του αγώνα.

Με επιβλητική εμφάνιση στη Ν. Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ νίκησε τον Παναιτωλικό με 4-1 διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς, είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα (Αραούχο 13', Γκαρσία 35', Πινέδα 51', Αμραμπατ 55') ενώ πέραν των γκολ έχασαν και αρκετές σημαντικές ευκαιρίες (κυρίως με τον Τσούμπερ). Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ελάχιστα ενώ μείωσαν αρχικά με το εύστοχο πέναλτι (χέρι του Ρότα) του Πέδρο (40').

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αρη με 1-0 μένοντας κοντά στους πρωτοπόρους και συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στην έδρα του. Μετά από ένα ...φτωχό σε φάσεις και θέαμα α' ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μασούρα (46') που είχε μπει ως αλλαγή, ενώ στη συνέχεια ανεβάζοντας ρυθμούς απείλησαν περισσότερο χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Για τις δύο ομάδες ακυρώθηκε μέσω VAR από ένα γκολ (Μακαμπού - Νταριντά).

Εδαφος στην προσπάθεια να πλησιάσει περισσότερο τις πρώτες θέσεις έχασε ο ΠΑΟΚ μετά την απώλεια βαθμών στην Τούμπα μένοντας στο 0-0 απέναντι στον αξιόμαχο ΟΦΗ. Στο χτεσινό ματς που έκλεισε την αυλαία στη Νίκαια ο Βόλος κέρδισε τον Ιωνικό με 1-0 με σκόρερ τον Οζένγκοβιτς στο 91' με πέναλτι.