ΑΓΡΟΤΕΣ
Μπλόκα και συλλαλητήρια!
Παρασκευή 22 Μάρτη 2002

Κορυφαία στιγμή των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αποτελεί ο πανελλαδικός γιορτασμός της 92ης επετείου του Κιλελέρ, με παναγροτικό συλλαλητήριο, την Κυριακή 31 του Μάρτη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Οι αγρότες με τον αγώνα τους διεκδικούν την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων τους που «γεννά» η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία στοχεύει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών και τη δημιουργία αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 του Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα - στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς - και την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 27 του Μάρτη οι αγρότες της Καρδίτσας θα βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία του νομού. Η απόφαση για την αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών της Καρδίτσας πάρθηκε χτες σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Τα μπλόκα θα στηθούν στα Γεφύρια, στο Δέλτα Καρδίτσας, στο Δέλτα Ιτέας, στον Πάμισο και στον Πρόδρομο.

Στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων μετέφεραν την έντονη οργή και την αγανάκτηση των αγροτών του νομού για το δραστικό κόψιμο, από την κυβέρνηση, της επιδοτούμενης παραγωγής βαμβακιού, αλλά και τη θέλησή τους να εντείνουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση. Συζητήθηκαν, επίσης, τα καταστροφικά μέτρα της ΕΕ για τον καπνό, αλλά και για όλα τ' αγροτικά προϊόντα και επισημάνθηκε ότι η πάλη του αγροτικού κόσμου πρέπει να έχει στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Για την επιτυχία της αγωνιστικής κινητοποίησης την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά και για τη μαζική συμμετοχή των αγροτών της Καρδίτσας στο παναγροτικό συλλαλητήριο στον αγωνιστικό γιορτασμό της 92ης επετείου του Κιλελέρ, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν τις επόμενες μέρες ενημερωτικές συγκεντρώσεις και περιοδείες στα χωριά του νομού.

Στον Τύρναβο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, με τρακτέρ, που πραγματοποιούν την Παρασκευή, 5 του Απρίλη, οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, διεκδικώντας δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Γενάρη. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Παγετόπληκτων της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί έξω από το Οινοποιείο Τυρνάβου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.