ΛΑΡΙΣΑ
Αναντικατάστατος ο «Οδηγητής» σε όλες τις συνθήκες
Τετάρτη 18 Γενάρη 2023

Η σημασία της μαζικής διακίνησης και της ολόπλευρης αξιοποίησης του περιοδικού της ΚΝΕ, του «Οδηγητή», αναδείχτηκε στην εκδήλωση που οργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ, με τίτλο «"Οδηγητής": Το "φως που καίει", ανάβει χέρι -χέρι...» και ομιλητή τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας γνωριμίας με την ΚΝΕ και αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν η ΟΒ Επισιτισμού της ΤΟ Λάρισας και η ΟΒ ΣΕΥΠ της ΤΟ ΑΕΙ Λάρισας, για τη διακίνηση που πέτυχαν με τον «Οδηγητή» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη και περιλάμβανε τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο.

Ο Σωκράτης Μπουντόλος μίλησε για την αξία της ανάγνωσης του «Οδηγητή», αναφέρθηκε στην ιστορία του, τονίζοντας ότι αυτή είναι απόλυτα συνυφασμένη με αυτήν της ΚΝΕ, ενώ παρουσιάζοντας μια σειρά παραδειγμάτων από ρεπορτάζ, άρθρα και στήλες του, σημείωσε ότι «ο "Οδηγητής" ως όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού και της νεολαίας, προβάλλοντας την αλήθεια των "από κάτω"».

«Σε μια περίοδο που κυριαρχούν τα social media, το διαδίκτυο, τα podcast και μπορούμε να ενημερωνόμαστε για ό,τι θελήσουμε σε δευτερόλεπτα (μέσα που προφανώς το Κόμμα και η ΚΝΕ αξιοποιούν οργανωμένα και αναβαθμίζουν την παρέμβασή τους σε αυτά, άλλωστε και ο "Οδηγητής" έχει πλέον ένα αξιόλογο site) είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας δεν διαβάζει έντυπο Τύπο. Είναι επίσης γεγονός ότι η αστική τάξη όταν δεν "δένει" με φανερές αλυσίδες και συρματοπλέγματα τον λαό, έχει άλλα μέσα για να "σκλαβώνει" τη σκέψη του. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι ο "Οδηγητής" μετρά 54 χρόνια ζωής, είναι το μοναδικό νεολαιίστικο έντυπο που στο πέρασμα των χρόνων αντέχει, δεν έχει εκφυλιστεί, παραμένει το μοναδικό "βήμα" για να προβάλλεται η αλήθεια που δεν θα ειπωθεί και δεν θα γίνει trend πουθενά αλλού», τόνισε ο Σ. Μπουντόλος.

Μετά την ομιλία έγινε συζήτηση για τον πόλεμο της προπαγάνδας και τα fake news με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Στράτος Φράγκου, μέλος του ΤΓ Λάρισας του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε στη διακίνηση του «Οδηγητή» στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στην προσπάθεια να μπορέσει να συνεχίσει τη μαζική κυκλοφορία του, την περίοδο ανασυγκρότησης της ΚΝΕ μετά το 1991.