ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ
Γόνιμη συζήτηση προσανατολισμένη στις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο
Τετάρτη 18 Γενάρη 2023

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Γενάρη η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ. Στη Συνδιάσκεψη παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε το νέο Συμβούλιο Περιοχής όπου Γραμματέας εκλέχθηκε ο σύντροφος Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πραγματοποιήθηκε γόνιμη συζήτηση, προσανατολισμένη στις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο, που βγάζει πιο δυνατή την Οργάνωση Περιοχής. Οι αντιπρόσωποι μετέφεραν πείρα από τη δράση των ΟΒ σε σχέση με την οργάνωση των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, την προσπάθεια στρατολογίας και οικοδόμησης στην περιοχή, ενώ τέθηκαν με αυξημένη απαίτηση ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθοδήγησης των ΟΒ της ΚΝΕ. Ιδιαίτερα ζωντανή ήταν η πείρα που μεταφέρθηκε από την προσπάθεια του προηγούμενου διαστήματος για συγκρότηση Φοιτητικών Συλλόγων στα Τμήματα του Πανεπιστήμιου στα Ψαχνά και στη Λαμία, αναδείχθηκαν οι αυξημένες απαιτήσεις για την κατοχύρωσή τους με ζωντανή λειτουργία και δράση, με την πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων της ΚΝΕ. Τον δικό τους τόνο στη συζήτηση έδωσαν και οι μαθητές, που με ζωντάνια και μαχητικότητα μετέφεραν πείρα για τη στρατολογία και τη δράση τους μπροστά στους μαθητικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Εκτιμήθηκαν οι δυνατότητες και μπήκαν οι στόχοι μέχρι το Συνέδριο αλλά και την επόμενη Συνδιάσκεψη.

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με αισιοδοξία και μαχητικότητα, με τους αντιπροσώπους να κρατάνε ψηλά τις γροθιές τους τραγουδώντας τον Υμνο της ΚΝΕ.