ΝΙΚΗ ΜΠΕΡΕΡΗ
Παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας, στηρίζουμε το ΚΚΕ!
Πέμπτη 19 Γενάρη 2023

Η Νίκη Μπερερή τόνισε μεταξύ άλλων: «Το κάλεσμα μάχης και συμπόρευσης που έχουν απευθύνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι σημαντικό να ακουμπήσει τη νέα γενιά και τους φοιτητές, κυρίως τώρα, σε μία εποχή επιδείνωσης των όρων σπουδών μας. Σε μια εποχή όπου το κόστος διαβίωσης όλο και αυξάνεται, οι φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα βγάζουν πέρα με τα ανεξέλεγκτα ενοίκια και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η καταστολή στα δικαιώματά μας όλο και εντείνεται.

Ως φοιτητές του Αγρινίου ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποια σοβαρά προβλήματα, τα οποία φέρνουν αγανάκτηση και οργή. Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η κατάργηση των ήδη απαξιωμένων Τμημάτων μας. Καταργούνται Τμήματα όπου αντικείμενό τους έχουν το περιβάλλον, ενώ την ίδια στιγμή στη χώρα μας κάθε χρόνο πολίτες παλεύουν με φωτιές και πλημμύρες. Βλέπουμε εμάς και τους συναδέλφους φοιτητές να βαδίζουμε σε ένα μέλλον όπου τα πτυχία μας δεν μας παρέχουν καν τα βασικά μας δικαιώματα. Οπως, για παράδειγμα, το Integrated Master, το οποίο σε όλες τις πολυτεχνικές σχολές είναι αδιάσπαστος τίτλος σπουδών, όμως σε εμάς δεν υπάρχει αυτός ο τίτλος. Μετά τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις υπάρχει έλλειψη και στο διδακτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μη διδάσκεται σωστά και ολοκληρωμένα το αντικείμενο το οποίο έχουμε επιλέξει να σπουδάσουμε και βγαίνουμε στη συνέχεια στην αγορά εργασίας με τσεκουρωμένα δικαιώματα.

Παρ' όλα αυτά, οι φοιτητές και στην πόλη μας δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια ούτε και περιμέναμε τον έναν ή τον άλλον κυβερνητικό "σωτήρα" να λύσει τα προβλήματά μας. Διεκδικήσαμε με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες μας τα αιτήματά μας. Σε όλη την Ελλάδα οι φοιτητές άφησαν στα χαρτιά μια σειρά κυβερνητικών αποφάσεων. Εμπόδισαν με τον αγώνα τους να εισβάλει η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ιδρύματά τους, ακύρωσαν στην πράξη το ενιαίο ψηφοδέλτιο των φοιτητικών εκλογών καθώς και πολλά άλλα ακόμη.

Οι φοιτητές όλης της χώρας δώσαμε νικηφόρο μήνυμα μετά από 35 χρόνια, αναδεικνύοντας στις φοιτητικές εκλογές την "Πανσπουδαστική", την παράταξη που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, πρώτη δύναμη παντού, γκρεμίζοντας έτσι τη σαπίλα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τους συλλόγους.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, οι φοιτητές να συνεχίσουμε τους αγώνες και τις μάχες μας στον δρόμο για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και να στηρίξουμε και εμείς το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, όποτε και αν ανοίξουν.

Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών, να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει μέσα από τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας και τη συνεχή μάχη της καθημερινότητας».