ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Το «18» του Βασίλη Δούβλη παρακολούθησαν φοιτητές, εργαζόμενοι, νέοι στρατευμένοι και πρόσφυγες
Τετάρτη 25 Γενάρη 2023

Προβολή της ταινίας «18» του Βασίλη Δούβλη οργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης (ΚΛΑ) σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Δημήτριος Γληνός».

Την ταινία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, φοιτητές, εργαζόμενοι, φαντάροι, όπως και μαθητές - πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «Ελλη» της ΑΡΣΙΣ, ενώ στην προβολή της ταινίας βρέθηκε και ο σκηνοθέτης, ο οποίος συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για το περιεχόμενο της ταινίας, δίνοντας ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού στα σχολεία.

Με επιστολή τους που δημοσίευσαν στο Alt.gr, οι στρατιώτες της 138 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού από το Στρατόπεδο Ιωάννου της Αλεξανδρούπολης ευχαρίστησαν τους διοργανωτές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, και αυτοί οι σύλλογοι που προβάλλουν μια τέχνη που εξυψώνει τον άνθρωπο και συμβάλλει στο να γίνει καλύτερος, κόντρα στα πολιτιστικά σκουπίδια που μας πλασάρουν από παντού. Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την ανάσα πολιτισμού. Ευχόμαστε να συνεχίσετε με τέτοιες πρωτοβουλίες και στο μέλλον».