ΕΑΚΝ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
Στον δρόμο πετάει η κυβέρνηση αθλητές από την επαρχία
Τρίτη 31 Γενάρη 2023

Στον δρόμο πετάει η κυβέρνηση τους Ολυμπιονίκες αθλητές που διαμένουν σε ξενώνες στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Πρόκειται για 94 αθλητές από την επαρχία, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν ενοίκιο, και διαμένουν στους ξενώνες του Κέντρου. Χωρίς καμία προειδοποίηση και μέριμνα, το υφυπουργείο Αθλητισμού τούς δίνει διορία μία βδομάδα για να φύγουν από τους ξενώνες, καθώς τα κτίρια έχουν περάσει στα χέρια της εταιρείας «Lamda Development», η οποία ανέλαβε από την κυβέρνηση το έργο της διαβόητης ανάπλασης στο Ελληνικό. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των εξώσεων σε συλλόγους που είχαν έδρα στον χώρο, τις οποίες απαίτησε η εταιρεία και ανέλαβε να υλοποιήσει η διοίκηση.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη έρχεται να διαψεύσει για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης, με τα περίφημα «σχέδια της επόμενης μέρας» που είχε εξαγγείλει το προηγούμενο διάστημα. Τέτοια μεγάλα λόγια έλεγε π.χ. ο υφυπουργός Αθλητισμού πριν από λίγες βδομάδες στην κυβερνητική φιέστα για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, δήθεν διαβεβαιώνοντας ότι «ο Αγιος Κοσμάς δεν κλείνει» και ότι όσοι κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων θα μετακινούνταν αφού προηγουμένως εξασφαλίζονταν οι υποδομές μετεγκατάστασης...