ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στην Καισαριανή τα σπουδαία
Σάββατο 23 Μάρτη 2002

Sportidea

Με δύο σημαντικά παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Α' Εθνική, που μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Το ματς όμως που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον για τη σημερινή πρεμιέρα, διεξάγεται στο γήπεδο της Καισαριανής όπου ο Εθνικός Αστέρας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (17:30 «ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤΣ 2»). Οι γηπεδούχοι θέλουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς για να αναρριχηθούν περισσότερο στη βαθμολογία. Πονοκέφαλοι του Σπύρου Λιβαθηνού είναι οι τραυματίες τους οποίους θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσει και πώς θα κινηθεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ελληνας τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Λαγό και Παπαθανασίου, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Στην αντίπερα όχθη, τόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και οι παίκτες του «Δικεφάλου» θέλουν όσο τίποτε άλλο τη νίκη, ούτως ώστε να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός προφυλάσσει παίκτες ενόψει του ντέρμπι της επόμενης βδομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ υποδέχεται την Παναχαϊκή (19:30 «ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤΣ 2»). Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται το τρίποντο για να διατηρήσουν τη θέση τους στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ετσι, σε περίπτωση που τελειώσουν νικηφόρα την αποστολή τους, θα έχουν το μυαλό τους στο αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων». Στα αγωνιστικά, ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να υπολογίζει στον Γκαμάρα που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και πάλι οι Κασάπης και Πάσιος που δεν είναι απολύτως έτοιμοι για να δώσουν το «παρών» στους αγωνιστικούς χώρους. Απών αναμένεται να είναι και ο Ατματζίδης, που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν είναι στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού. Από την άλλη, οι Πατρινοί, αναμένεται να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στην «Ενωση». Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Μπαλτιμά, Γκουζιώτη και Κωστή. Αντίθετα θα έχει στη διάθεσή του τον Γυριχίδη που εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Στην αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής που ανοίγει σήμερα, ο αγώνας στα νταμάρια του Βύρωνα... κλέβει την παράσταση. Εκεί, ο Αθηναϊκός αντιμετωπίζει την Καλλιθέα (15:30 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ») με φόντο μια θέση που οδηγεί στα μεγάλα... σαλόνια. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΣ Γιάννενα φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό, με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει σε τροχιά ανόδου («ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤΣ 2»).