ΕΑΚΝ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
«Οι αθλητές διώχνονται χωρίς διασφάλιση για την επόμενη μέρα»

Μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ

Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2023

Eurokinissi

Ο Γ. Νυφαντόπουλος
Σε αναβρασμό βρίσκονται τις τελευταίες μέρες 94 αθλητές Εθνικών ομάδων οι οποίοι διαμένουν στους ξενώνες του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Αιτία, το τελεσίγραφο που έλαβαν από την διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου, κατ' εντολή της εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα στο Ελληνικό, να εγκαταλείψουν τους ξενώνες όπου διαμένουν, και μάλιστα εν μέσω της προετοιμασίας τους για σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης επιχείρησης έξωσης, πριν λίγες βδομάδες, των σωματείων που υπήρχαν στον χώρο, αποδεικνύοντας στην πράξη το ψευδεπίγραφο των υποσχέσεων της κυβέρνησης για λύσεις διασφάλισης σωματείων και αθλητών.

Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, προχτές Τρίτη έγινε παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης του ΕΑΚΝ από αθλητές και μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, που ξεκαθάρισαν την αντίθεσή τους στα επιχειρούμενα σχέδια έξωσης αλλά και στα όσα προσφέρονται ως ...αντισταθμιστική λύση.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τις συνέπειες για τους αθλητές μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, αθλητής και εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ: «Η κατάσταση δείχνει δυσοίωνη, αφού ενημερωθήκαμε πριν λίγες μέρες πως εντός 7 ημερών θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά, σε νέα, επιμισθωμένα σπίτια τα οποία έχει αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρεία μαζί με το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Ολα αυτά βέβαια χωρίς να γνωρίζουμε πού είναι αυτά τα σπίτια και σε συνθήκες που δεν αρμόζουν σε κανέναν πρωταθλητή της χώρας, να μένουν 4 και 5 άτομα μαζί σε ένα σπίτι».

Αναφέρθηκε επίσης στην παράμετρο της αναστάτωσης των αθλητών, που βρίσκονται στην κορύφωση της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις: «Οπως καταλαβαίνετε, προφανώς όλα αυτά έχουν αντίκτυπο. Οι αθλητές που βρίσκονται εδώ και κάνουν προετοιμασία, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα στις μεγάλες διοργανώσεις, βρίσκονται σε αναβρασμό, γιατί ξαφνικά δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον τους αύριο στον χώρο όπου μέχρι τώρα έκαναν προπόνηση. Ενδεικτικά να αναφέρω πως σε 10 μέρες είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο για πολλούς αθλητές λειτουργεί ως πρόβα για το Παγκόσμιο Κλειστού τον ερχόμενο Μάρτη, που αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στον χώρο για φέτος».

Σχετικά με τις κυβερνητικές υποσχέσεις για διασφάλιση των αθλητών, ο Γ. Νυφαντόπουλος υπογράμμισε: «Οπως αποδεικνύεται, ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα για τη διασφάλιση της επόμενης μέρας κάθε άλλο παρά ισχύει, αφού εάν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα βρισκόμασταν σε αυτήν την κατάσταση. Οταν ένας αθλητής παίρνει τελεσίγραφο να εγκαταλείψει τον χώρο όπου μένει αυτήν τη στιγμή, δεν νομίζω να μπορεί να θεωρηθεί αυτό απρόσκοπτη μετακίνηση. Το εμφανές είναι ότι αθλητές διώχνονται, ουσιαστικά, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί μια λύση για την επόμενη μέρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με χαμόγελα και ικανοποίηση επέστρεψε η αποστολή (2024-03-06 00:00:00.0)
Το... σκοτάδι των κυβερνητικών σχεδιασμών (2023-11-18 00:00:00.0)
«Οχι στο ξήλωμα του Αγ. Κοσμά» (2023-02-21 00:00:00.0)
Αθλητές και προπονητές βιώνουν ζοφερή πραγματικότητα (2023-02-04 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία αθλητών ενάντια στη σχεδιαζόμενη έξωση από τους ξενώνες (2023-02-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια ξηλώματος (2022-10-26 00:00:00.0)