ΕΔΥΕΘ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο συνεχιζόμενο ισραηλινό έγκλημα
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023

MotionTeam

Καταδικάζοντας τις νέες δολοφονικές και βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ, την περασμένη Παρασκευή μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση από κοινού με την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή, μέλη της Παροικίας τοποθέτησαν μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης και φώναξαν συνθήματα, ενώ μοιράστηκε στον λαό της πόλης η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Παροικία μαζί με την ΕΔΥΕΘ.

Στην ανακοίνωση τονίζονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ, που «συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενισχύει, βαθαίνει και αναβαθμίζει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής, του 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Δηλώνει ότι έχει βαθύ και ισχυρό δεσμό με το κράτος - δολοφόνο, που βασίζεται σε κοινές αξίες και συμφέροντα. Αυτά ήταν τα λόγια του υπουργού Αμυνας κ. Παναγιωτοπούλου κατά την τελετή επίσημης παράδοσης, σε ιδιωτική εταιρεία του Ισραήλ, του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος».

Οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους στην πύλη του προξενείου των ΗΠΑ, απαιτώντας τον τερματισμό της κατοχής, τη διάλυση των εποικισμών στη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ και τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.