ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
Να σταματήσουν τώρα οι εξώσεις σε αθλητές και σωματεία

Σε συγκέντρωση ενάντια στο ξήλωμα του Αθλητικού Κέντρου καλούν οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Κυριακή 12/2

Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2023

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια ξηλώματος του Αθλητικού Κέντρου στον Αγιο Κοσμά (ΕΑΚΝ), που βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούν την Κυριακή 12 Φλεβάρη οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην είσοδο του ΕΑΚΝ στις 11 π.μ.

Στο κάλεσμα ενόψει της συγκέντρωσης οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρουν:

«Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, κατ' εντολή της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ", έδωσε το πράσινο φως στη διοίκηση του ΕΑΚΝ να στείλει ειδοποιητήρια στους αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες τους και μάλιστα εντός μιας εβδομάδας.

Η εξέλιξη αυτή και τα "τελεσίγραφα" κυβέρνησης, "Ελληνικό ΑΕ" και διοίκησης του ΕΑΚΝ - Αγίου Κοσμά έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια ξηλώματος συνολικά της αθλητικής δραστηριότητας, φέρνοντας αθλητές, δρομείς και ασκούμενους μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα καθώς οι "λύσεις" μετεγκατάστασης που τους προτείνονται δεν εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και απρόσκοπτης πρόσβασης στους αθλητικούς χώρους.

Η κατασκευάστρια εταιρεία της "εμβληματικότερης επένδυσης" έχει το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση, καθώς και διασφαλισμένο όλο το νομικό πλαίσιο από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, για να "προχωράει με βήμα ταχύ" τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή του χώρου του Ελληνικού και του Αθλητικού Κέντρου του Αγ. Κοσμά σε εγκαταστάσεις για λίγους, μακριά από τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, ...τσαλαπατώντας τα δικαιώματα όσων εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Και αυτό γιατί οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, με βάση τον Ν. 4422/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανήκουν πλέον στην κατασκευάστρια εταιρεία, που έπειτα από τα "εγκαίνια" έναρξης του έργου από τον Μητσοτάκη, προχωράει τον σχεδιασμό της προσμένοντας μεγάλα κέρδη, έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις μετέπειτα ρυθμίσεις και νόμους.

Προχωράει με το νομικό πλαίσιο εκείνο που μετατρέπει το Ελληνικό σε πόλη και υποδομές για τους λίγους, με την κατασκευή ξενοδοχείων για πολυτελή τουρισμό, πανάκριβων κατοικιών απλησίαστων για το λαϊκό εισόδημα, όπως και του καζίνο - συμβόλου του "πολιτισμού" του τζόγου.

Στον σχεδιασμό αυτό "δεν χωράει" το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας της περιοχής για ασφαλή - ποιοτική - φθηνή κατοικία, μεγάλους ελεύθερους χώρους, ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, σύγχρονες υποδομές για υψηλού επιπέδου μόρφωση, πολιτιστική δραστηριότητα και άθληση.

Και η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα των σχεδιασμών για το Ελληνικό, που για τα κέρδη των λίγων, για τις 27 (!) βίλες που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στη θέση του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά, διώχνονται χιλιάδες αθλητές και δρομείς, δεκάδες Αθλητικές Ομοσπονδίες και Σωματεία!

Ολα αυτά μάλιστα εξελίσσονται σε μια περίοδο που οι αθλητές βρίσκονται στη μέση της αγωνιστικής περιόδου και της προετοιμασίας τους για προγραμματισμένους αγώνες. Κατά τα άλλα, όταν διακρίνονται και με τον κόπο τους κατακτούν μετάλλια είναι ήρωες...

Για το σημερινό αδιέξοδο που βρίσκονται οι αθλητές που γυμνάζονται στον Αγιο Κοσμά και έχουν έδρα στο μεγαλύτερο Αθλητικό Κέντρο της Αττικής, υπάρχουν ένοχοι και πολιτικοί υπεύθυνοι: Είναι όλοι αυτοί που ευχαρίστησε θερμά ο Σπ. Λάτσης (της γνωστής οικογενείας στην οποία ανήκει η "Lamda Development") στα πρόσφατα εγκαίνια, δηλαδή οι "τρεις κυβερνήσεις των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη".

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συμπαραστέκονται και στηρίζουν τις διεκδικήσεις και το δικαίωμα των αθλητών, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και Σωματείων για σύγχρονες και δωρεάν υποδομές άθλησης.

Είναι μαζί τους ενάντια στη βιομηχανία εξώσεων που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού, κατ' εντολή της "Lamda Development".

Καλούμε όλο τον λαό της περιοχής, τις αθλήτριες και τους αθλητές, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!

Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στον Αγ. Κοσμά (είσοδος ΕΑΚΝ) και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα: