ΑΧΑΪΑ
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ «συστήνονται» καθημερινά με την πρωτοπόρα στάση τους!
Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2023

Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αχαΐα η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος, με συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΙΝ στην Πάτρα.

Τους υποψηφίους παρουσίασε ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος στην ομιλία του απηύθυνε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το Κόμμα στους εργαζόμενους και τον λαό της Αχαΐας, ενώ ανέφερε για το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας:

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον νομό Αχαΐας απαρτίζεται από σεμνούς αγωνιστές, συντρόφους και άλλους συναγωνιστές, αλλά και ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ σε αυτήν την εκλογική μάχη.

Οι σημερινοί υποψήφιοι βουλευτές, με μαχητικότητα και πολλές φορές χωρίς να υπολογίζουν θυσίες, από το πόστο του ο καθένας και τον μαζικό του φορέα, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, μπροστά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες του νομού μας, ανέδειξαν προβλήματα μέσα από πολύμορφες παρεμβάσεις.

Ολοι τους, μαζί και με δεκάδες άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, και με τη στήριξη του Νίκου Καραθανασόπουλου, βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας οξυμένα λαϊκά προβλήματα του νομού μας.


Γι' αυτό άλλωστε οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αχαΐας τούς ξέρουν με το μικρό τους όνομα. Οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να συστηθούν, συστήνονται καθημερινά με την πρωτοπόρα στάση τους, τη συμμετοχή τους στις αγωνίες του λαού μας, αλλά και τη μάχη που δίνουν για να βελτιωθεί η ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Χρήστο Πατούχα, υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας, και τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιο.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αχαΐα

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αχαΐα είναι οι εξής:

Δημήτρης Αγγελόπουλος: 61 ετών, οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Ιφιγένεια Αθανασούλα: 32 ετών, απόφοιτη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Γωγώ Γαλυφοπούλου: 66 ετών, συνταξιούχος του ΙΚΑ, απασχολούμενη στον τομέα των Κατασκευών και επικεφαλής του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του δήμου Πατρέων.

Ειρήνη (Ρένα) Γκέστα: 67 ετών, συμβολαιογράφος, απόφοιτη της Νομικής του ΑΠΘ, δημοτική σύμβουλος Πατρέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κωνσταντίνος Δραγώτης: 67 ετών, πρόσφατα συνταξιοδοτηθείς γιατρός χειρουργός, πρώην διευθυντής ΕΣΥ στη ΜΕΘ ΓΝ Πατρών «Αγιος Ανδρέας», μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» του δήμου Πατρέων.

Νίκος Καραθανασόπουλος: 60 ετών, οικονομολόγος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δημήτρης Μαρμούτας: 54 ετών, εργάτης στη βιομηχανία ΕΛΠΑΚ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Γιάννης Μποδιώτης: 53 ετών, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».

Αγγελική Ξυδία: 58 ετών, δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής του ΔΠΘ, ασκεί τη δικηγορία αδιάλειπτα από το 1989.

Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου: 38 ετών, απόφοιτη του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών ν. Αχαΐας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Χρήστος Πατούχας: 72 ετών, συνταξιούχος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» και δημοτικός σύμβουλος Πατρέων.

Γρηγόρης Συμεωνίδης: 55 ετών, αντισμήναρχος Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., απόφοιτος της Σχολής Ικάρων. Μέλος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Δυτικής Ελλάδας, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».