ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ
Εγγύηση για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα το ΚΚΕ

Στόχος η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νησί | Με πάνω από 1.100 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ο Μ. Συντυχάκης μετέφερε στη Βουλή τις αγωνίες και διεκδικήσεις του λαού

Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023

Χανιά
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε Ηράκλειο και Χανιά παρουσιάστηκαν χτες σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν οι Οργανώσεις του Κόμματος στις δύο πόλεις.

Στο Ηράκλειο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από τον Χάρη Φλουρή, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

«Απευθυνόμαστε στους Ηρακλειώτες και στις Ηρακλειώτισσες. Σε όλους και όλες που συμπορευτήκαμε στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη, αυτοαπασχολούμενο επιχειρηματία και νέο που δεν εμπιστεύεται τα αστικά κόμματα. Σε όσους απαντάνε στις δημοσκοπήσεις "κανένας" στο ερώτημα για την "καταλληλότητα" της επόμενης κυβέρνησης. Γεγονός που αναδεικνύει ότι σε μεγαλύτερα τμήματα του λαού γίνεται πιο φανερό ότι μέσα στα όρια αυτής της πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα οξυμένα προβλήματά τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο! Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Εχει σχέδιο διεξόδου υπέρ του λαού. Γι' αυτό και αποτελεί σήμερα την εγγύηση για μία μεγάλη εργατική - λαϊκή αντεπίθεση». Συνεχίζοντας επεσήμανε: «Ιδιαίτερα στον νομό μας, με έναν εκλεγμένο κομμουνιστή βουλευτή την τετραετία που διανύουμε, θέσαμε, με περισσότερες από 1.100 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του λαού μας. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο Ηράκλειο. Αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές του χεριού και του πνεύματος, πρωτοπόρους εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες, στο οποίο επικεφαλής είναι ο σύντροφος Μανώλης Συντυχάκης, νυν βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ».

Ηράκλειο
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ηράκλειο είναι οι εξής:

Στα Χανιά

Στα Χανιά η παρουσίαση έγινε από τον Σπύρο Αγριμάκη, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος ανέφερε: «Απευθυνόμαστε σε όλο τον χανιώτικο λαό, που όταν τον συναντάμε στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, μας λέει "πάλι καλά που υπάρχετε και εσείς". Στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ τη δύναμη εκείνη που δεν του είπε ποτέ ψέματα, που είναι εγγυητής στον αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα. Τους καλούμε να δουν καθαρά το πραγματικό δίλημμα των ερχόμενων εκλογών: 'Η θα είναι δυνατός ο λαός, με ένα ισχυρό ΚΚΕ, ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν την ονομάσουν, και ο λαός θα είναι αδύναμος».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά είναι οι εξής: