ΓΡΕΒΕΝΑ
Αλλο ένα θύμα της ενεργειακής φτώχειας
Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023

Το σπίτι όπου κάηκε ο ηλικιωμένος
Αλλο ένα θύμα της ενεργειακής φτώχειας καταγράφηκε χθες, στην περιοχή Κούρβουλο της πόλης των Γρεβενών, όπου ένας φτωχός ηλικιωμένος που ζούσε μόνος του απανθρακώθηκε ενώ προσπαθούσε να προφυλαχθεί από το τσουχτερό κρύο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6.30 το πρωί και περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε με 6 άντρες και 2 πυροσβεστικά οχήματα και δυστυχώς εντόπισε το απανθρακωμένο κορμί του ηλικιωμένου.

Στην Ελλάδα του 2023, που κυβέρνηση και αστικά κόμματα περηφανεύονται ότι είναι «ενεργειακός κόμβος» και αναβαθμίζεται ο γεωστρατηγικός της ρόλος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να ζεσταθούν αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θερμαντικά μέσα ακατάλληλα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Σχεδόν κάθε βδομάδα από την αρχή του χρόνου καταγράφεται και ένα περιστατικό με κάποιον φτωχό άνθρωπο να καίγεται στο σπίτι γι' αυτόν τον λόγο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, της πολιτικής της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του λαού μας.