Ευχαριστούμε την εργατική τάξη, τον λαό της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ
Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023

Συγκινητικές εικόνες γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης
Με την αποστολή που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα, σε συνεργασία με συνδικαλιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, εξασφάλισαν την ταχεία και ασφαλή μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού στους ανθρώπους που βασανίζονται. «Η προσφορά του λαού μας δεν θα παραπέσει αλλά θα φτάσει έγκαιρα εκεί που πρέπει», τόνισε το ΠΑΜΕ κατά την αναχώρηση της αποστολής, ενώ τις επόμενες μέρες η δέσμευση αυτή έγινε πράξη. Μάλιστα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κατάστασης στη Συρία, γίνεται προσπάθεια ώστε να φτάσει ανθρωπιστικό υλικό και στον συριακό λαό, για την ανακούφιση των πληγέντων.

«Ο λαός της χώρας μας μάς εμπιστεύθηκε να φέρουμε αυτήν τη βοήθεια γιατί ξέρει ότι θα φτάσει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, απευθύνοντας χαιρετισμό στην υποδοχή της αντιπροσωπείας από τα τουρκικά συνδικάτα στα Υψαλα. «Ξέρουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτές τις καταστροφές, ξέρουμε ότι υπάρχουν ευθύνες. Σημασία έχει τώρα να σωθεί ο κόσμος, να βρει ένα χέρι βοήθειας», υπογράμμισε.

«Πουθενά στον κόσμο δεν έχει διοργανωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσο μεγάλη βοήθεια, τόσο μεγάλη αλληλεγγύη», σημείωσε ο Αλί Ρίζα, από το Συνδικάτο Μεταφορών Nakliyat-Is, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία. Οπως πρόσθεσε, αυτή η αλληλεγγύη αποδεικνύει στην πράξη ότι η εργατική τάξη, η νεολαία, οι λαοί και των δύο χωρών είναι «αδέλφια» και «δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους».


Η υποδοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. «Αλληλεγγύη η δύναμη των λαών», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ, ενώ τα τουρκικά συνδικάτα ανταπέδιδαν, φωνάζοντας συνθήματα με ανάλογο περιεχόμενο.

Οι στιγμές συγκίνησης συνεχίστηκαν στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η αποστολή, με εκπροσώπους συνδικάτων της Τουρκίας να αποτυπώνουν σε δηλώσεις τους τη δύναμη της αλληλεγγύης.

«Ευχαριστώ την εργατική τάξη, το ΠΑΜΕ και τον λαό της Ελλάδας για τη βοήθεια», δήλωσε ο Ερκάν Κιουτσουκοσμάνογλου, γιατρός, από το Συνδικάτο Υγείας Saglik Is, εκπρόσωπος του Συνδικάτου στην πόλη Γκαζιαντέπ. «Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είμαστε αδέλφια και η αλληλεγγύη μάς δίνει δύναμη», τόνισε. «Η αλληλεγγύη μάς βοηθά, μας δίνει δύναμη, αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι», επισήμανε η Γκιουλντέν Γιουβά, από το συνδικάτο εκπαιδευτικών, ευχαριστώντας όλους όσοι πρόσφεραν από το υστέρημά τους και συνέβαλαν να συγκεντρωθεί υλική βοήθεια. «Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών. Ζήτω η οργάνωση των εργατών», κατέληξε.