ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ράντζα επανεμφανίζονται «όπως ο λαγός από το καπέλο»

Συγκέντρωση σήμερα στα ΤΕΠ, με αφορμή άλλη μια κυβερνητική φιέστα

Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023

Μόλις λίγες μέρες άντεξε, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που πήραμε χθες, ο μύθος του «τέλους της αθλιότητας των ράντζων» στον «Ευαγγελισμό», το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν βδομάδες το υπουργείο Υγείας είχε βάλει «τέλος στα ράντζα», αξιοποιώντας συνεργασίες με ιδιώτες και παράλληλα κάνοντας διάφορα «μαγειρέματα», με διαλογή ασθενών πριν αυτοί φτάσουν στα Επείγοντα. Σήμερα, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές φωτογραφίες, κατεδαφίζοντας τα κατασκευασμένα ρεπορτάζ που κυκλοφορούσαν σε κανάλια και ιστοσελίδες, «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» επανεμφανίστηκαν οι ασθενείς σε ράντζα και κατέκλυσαν το νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας, την περασμένη Κυριακή.

«Ενα μαγικό ...σόου ταχυδακτυλουργικών είχαν την "ευκαιρία" να παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι του "Ευαγγελισμού" τις τελευταίες βδομάδες, με τα ράντζα να ...εξαφανίζονται και να επανεμφανίζονται όπως ο λαγός από το καπέλο!», σχολιάζει ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, καλώντας τους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία να δώσουν ηχηρό μήνυμα με τη συμμετοχή τους στη σημερινή πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση.

Και προσθέτει: «Για μια ακόμα φορά, παράπλευρη απώλεια στις προεκλογικές φιέστες η αξιοπρέπεια στις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και οι συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία! Αποδεικνύεται και πάλι ότι ο μόνος δρόμος για δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, αντίστοιχη των σύγχρονων επιτευγμάτων της επιστήμης, είναι αυτός του αγώνα των υγειονομικών μαζί με τον λαό. Καμία ανοχή στα "τσίρκα" που στήνουν στα δημόσια νοσοκομεία διαχρονικά με τις πολιτικές τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ».


Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλεί σε συγκεντρώσεις σήμερα Τετάρτη, στο πλαίσιο και της πανυγειονομικής στάσης εργασίας, στις 8.30 π.μ. στα ΤΕΠ, αλλά και στις 4.30 μ.μ. στο ίδιο σημείο. Με την πρωινή τους συγκέντρωση οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» θα ενωθούν με τα υπόλοιπα σωματεία για να διαδηλώσουν προς το Υπουργείο Υγείας. Αφορμή για το κάλεσμα είναι η διοργάνωση φιέστας από την κυβέρνηση στο Νοσοκομείο, παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, για απονομή «τιμητικών βραβείβν για το ΕΣΥ».