ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Η πρώτη αποστολή ολοκληρώθηκε, η συγκέντρωση βοήθειας συνεχίζεται
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023

Από την αποστολή του ΠΑΜΕ στην Τουρκία
Με την πρώτη αποστολή υλικής βοήθειας από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα της Τουρκίας ώστε να φτάσει στον λαό που δοκιμάζεται, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και άλλοι μαζικοί φορείς συνεχίζουν να οργανώνουν τη συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους γειτονικούς λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Η αντιπροσωπεία που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Τουρκία, συνοδεύοντας 100 τόνους βοήθειας και διανέμοντάς τη με τη βοήθεια τουρκικών συνδικάτων στις σεισμόπληκτες περιοχές, έγινε μάρτυρας της μεγάλης καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι σεισμοί, των μεγάλων προβλημάτων του λαού στις περιοχές αυτές, αλλά και της δύναμης της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών.

«Η προσφορά του λαού μας δεν θα παραπέσει, αλλά θα φτάσει έγκαιρα εκεί που πρέπει», είχε τονίσει το ΠΑΜΕ κατά την αναχώρηση της αποστολής το περασμένο Σάββατο. Τις επόμενες μέρες η δέσμευση αυτή έγινε πράξη, καθώς σε συνεργασία με συνδικαλιστικές οργανώσεις της Τουρκίας εξασφαλίστηκε η ταχεία και ασφαλής μεταφορά της βοήθειας, προκειμένου να φτάσει σε όσους την έχουν ανάγκη. Στην κατεύθυνση αυτή, η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται, προκειμένου να ακολουθήσουν και νέες αποστολές υλικού. Τα γραφεία συνδικαλιστικών οργανώσεων παραμένουν σημεία συγκέντρωσης ειδών που προσφέρει από το υστέρημά του ο λαός, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

Στην Αθήνα, σημεία συγκέντρωσης λειτουργούν στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5Β, τηλ. 2103833786) και στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 2103827122, από αύριο Πέμπτη).

Υπενθυμίζεται ότι τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Κουβέρτες, υπνόσακοι, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων - μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, επίδεσμοι, είδη ατομικής υγιεινής. Τα σωματεία και οι φορείς ενημερώνουν ότι δεν συγκεντρώνεται ρουχισμός.