ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ
Αντέχουμε γιατί μας στηρίζετε εσείς
Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023

RIZOSPASTIS

Φραγγίδης Γιάννης πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Μαλαματίνα και πρόεδρος ΠΟΕΕΠ
Ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), μετέφερε τον ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό των απεργών της «Μαλαματίνα».

«Εξι μήνες αγώνας του δίκιου απέναντι στο άδικο, αγώνας της αλήθειας απέναντι στο ψέμα, αλλά και αγώνας ταξικός ενάντια στο κεφάλαιο», είπε.

Αναφέρθηκε στην επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους και το Σωματείο. «Παραβιάζουν τη δικαστική απόφαση εξυγίανσης. Απολύουν εργαζόμενους - μέλη του Σωματείου. Απέλυσαν τον πρόεδρο του κλαδικού Σωματείου οδηγών και εμένα, πρόεδρο της ΠΟΕΕΠ. Προσλαμβάνουν παράλληλα άλλους εργαζόμενους για να βγάλουν τη δουλειά, έστησαν δηλαδή απεργοσπαστικό μηχανισμό την περίοδο της απεργίας, ακόμα και κόντρα στον νόμο - τερατούργημα του Χατζηδάκη. Μας οδηγούν στα δικαστήρια για να κάμψουν το φρόνημα των απεργών.

Αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε. Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είμαστε 24 ώρες το 24ωρο εκεί, 30 μέρες τον μήνα, 6 μήνες τώρα. Αντέχουμε γιατί μας στηρίζετε εσείς. Αντέχουμε και θα αντέξουμε μέχρι την τελική νίκη γιατί κοινωνικές ομάδες, φορείς, αλλά κυρίως τα σωματεία που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα.

Αλλά κυρίως από τη μεγαλειώδη στήριξη του ΚΚΕ. Για μας ήταν μεγάλη τιμή που ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος παραβρέθηκε στην απεργία, έξω από το εργοστάσιο, μαζί με τους απεργούς, στηρίζοντας έμπρακτα, στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις του ΚΚΕ τον απεργιακό μας αγώνα. Στο πρόσωπό σου, Γενικέ Γραμματέα, εκφράζουμε τις ευχαριστίες προς όλους τους συμπορευόμενους συναγωνιστές και συντρόφους. Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας. Και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα συνεχίσετε από εδώ και πέρα που παίζουν με τον χρόνο και τις αντοχές μας.

Νομίζουν ότι θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα οδηγώντας μας στα δικαστήρια. Μπορεί να νομίζουν ότι θα λυγίσουμε.

Οχι, δεν θα λυγίσουμε. Οι καλύτερες μέρες είναι αύριο. Και αύριο θα είναι καλύτερες μέρες και για μας γιατί η νίκη μας θα είναι νίκη της εργατικής τάξης. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων σας, είναι αγώνας της εργατικής τάξης. Και με αυτό πορευόμαστε, με την αλληλεγγύη, τη συσπείρωση».