ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης
Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023

RIZOSPASTIS

Από τη χτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, πραγματοποιήθηκε, χτες, στην κατάμεστη αίθουσα του Νέου Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, στη Λαμία, παρουσία εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων, εκπροσώπων φορέων κ.λπ. Παραβρέθηκε ακόμα ο Θ. Αδάμ, υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ το άνοιγμα έκανε η Γραμματέας της ΤΕ και υποψήφια βουλευτής Αντριάνα Μπαφούτσου, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Ο λαός της Φθιώτιδας έχει πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει, ξέρει καλά ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και μέσα και έξω από τη Βουλή τον αγώνα της ΛΑΡΚΟ, των εργατικών σωματείων, των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, των αγροτών, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των πλημμυροπαθών». Κάλεσε τον λαό της Φθιώτιδας «να σκεφτεί τι κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή και τα δικαιώματά του από το να έχει 4 βουλευτές της ΝΔ και οι 2 μάλιστα να είναι υπουργοί και 1 του ΣΥΡΙΖΑ ή και το ανάποδο στις προηγούμενες εκλογές» και όλους αυτούς που λένε «φτάνει πια, να δώσουμε μαζί τη μάχη για ΚΚΕ πιο δυνατό παντού».

Δ. Κουτσούμπας: Με κομμουνιστή βουλευτή ο λαός της Φθιώτιδας πολύ πιο δυνατός

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην παρέμβασή του απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές, τονίζοντας ότι «καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει στον λαό και τη νεολαία της Φθιώτιδας μια καλύτερη ζωή με αξιοπρεπή και σταθερή δουλειά, με δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, με ζωή με δικαιώματα και σύγχρονες ανάγκες. Γιατί στις προτεραιότητές της και η επόμενη κυβέρνηση θα έχει αποκλειστικά την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, αυτό που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ονομάζουν "ανάπτυξη", κρύβοντας ότι αυτή η ανάπτυξη δεν είναι για όλους, αλλά μόνο για πολύ λίγους και στη Φθιώτιδα».

«Γι' αυτό χρειάζεται σήμερα ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, συμπληρώνοντας ότι «το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανό συμπλήρωμα το ΠΑΣΟΚ ή άλλα μικρότερα κόμματα».

Επισήμανε ότι οι προτεραιότητες που έχει κάθε εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, κάθε νέος και νέα από λαϊκή οικογένεια εκφράζονται στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, όπως αυτές που έχει καταθέσει στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος κ.ά., προτάσεις που αρνούνται να υλοποιήσουν η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Σχολίασε και τα μέτρα που παρουσίασε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς, λέγοντας ότι «τα παρουσιάζουν σαν πανάκεια, ενώ είναι αέρας κοπανιστός, διευκολύνουν τις τράπεζες να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα, είτε με την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων είτε με τη μετατροπή των δανειοληπτών σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια. Ξέρουμε ότι οι τράπεζες, το κράτος και τα διάφορα "κοράκια" ακονίζουν τα νύχια τους για να πέσουν πάνω στα σπίτια και την περιουσία των λαϊκών οικογενειών, με τη φόρα που τους δίνει και η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου. Ομως, δεν θα τους περάσει! Γιατί πανταχού παρόν είναι το ΚΚΕ, τα ταξικά συνδικάτα, δεν τους αφήνουμε να κάνουν καμία κατάσχεση, κανέναν πλειστηριασμό, βρισκόμαστε παντού, χτες κατορθώσαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς στην Καλαμαριά, στις Συκεές, στην Καλλιθέα».

«Γι' αυτό», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε πλαστά διλήμματα σαν αυτά που τα άλλα κόμματα θέτουν. Ολα αυτά που ποθούν σήμερα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν μια ζωή να τα αφήνουν για μετά, για όταν και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Τώρα πρέπει να τα θέσουν στο επίκεντρο. Μπορούν λοιπόν να κάνουν την αρχή, στηρίζοντας το ΚΚΕ στις εκλογές και στη Φθιώτιδα, μια επιλογή που δεν θα τη μετανιώσουν, όπως έγινε με τη στήριξη που έδωσαν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα. Ξέρουν πως το ΚΚΕ δεν θα τους κοροϊδέψει, δεν θα προδώσει τις προσδοκίες τους, θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού, για να ακούγονται πιο δυνατά το δίκιο και οι διεκδικήσεις του μέσα και έξω απ' τη Βουλή. Για να κατακτήσουμε έστω και την παραμικρή ανακούφιση, το παραμικρό δικαίωμα, όπως και το καταφέραμε σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του εργαζόμενου λαού».

Κάλεσε όλους όσοι αναγνωρίζουν τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα, τις σωστές θέσεις των κομμουνιστών και τους στηρίζουν στο κίνημα, για τους ίδιους ακριβώς λόγους να ολοκληρώσουν αυτή τους τη στάση και με την ψήφο στο ΚΚΕ, να στείλουν πολύ περισσότερους βουλευτές του στη Βουλή, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που θα υλοποιήσουν μια πολιτική που προσπαθούν να αντιπαλέψουν, να την αποτρέψουν με τους κοινούς τους αγώνες. Να στηρίξουν το ΚΚΕ και για έναν παραπάνω λόγο, γιατί καταθέτει στον λαό το πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησής του, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες που φωτίζει ότι υπάρχει διέξοδος γι' αυτόν σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, με βουλευτή εκλεγμένο στον νομό Φθιώτιδας θα είναι ο ίδιος ο λαός της Φθιώτιδας πιο δυνατός, η ίδια η Φθιώτιδα πολύ πιο δυνατή. Κάντε πράξη το μόνοι τους και όλοι μας, με το ΚΚΕ δυνατό γιατί μόνος ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής».