ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
Συμβολική διαμαρτυρία αθλητών κατά των σχεδίων ξηλώματος
Τετάρτη 1 Μάρτη 2023

Με μια προπόνηση - διαμαρτυρία στον Αγ. Κοσμά, αθλητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα αθλητών, σωματείων και φορέων για να μην κλείσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Οπως επισήμανε, το ΚΚΕ έχει διαφωνήσει ριζικά τόσο με τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ όσο και με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση που πήραν προκειμένου να παραχωρηθεί η έκταση του Αθλητικού Κέντρου Αγ. Κοσμά στην εταιρεία που έχει αναλάβει να χτίσει βίλες και καζίνο στο Ελληνικό, ξεσπιτώνοντας σωματεία, αθλητές αλλά και χιλιάδες αθλούμενους που έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων. Θύμισε τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ μέχρι σήμερα τόσο στο ζήτημα του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά όσο και γενικότερα για τις συνέπειες που θα έχουν για τον λαό τα επιχειρηματικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού. Οπως είπε, αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ξένη με τις ανάγκες του λαού για άθληση, για ψυχαγωγία, ακόμα και για να κάνει τα μπάνια του αφού από δω και πέρα όλο και λιγότεροι θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις δραστηριότητες. Ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τον λαό, πιστεύοντας στις δυνάμεις του, να διεκδικήσει τους ελεύθερους χώρους που ανήκουν στον ίδιο και να ενισχύσει το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές.


Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης η Σωτηρία Παφίλη, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ενώ παραβρέθηκε και ο Γιάννης Σκλάβος, πρόεδρος του παραρτήματος νότιων προαστίων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής. Την αντίθεση των αθλητών εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο Κώστας Σάμιος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων.

Οι αθλητές, φορώντας αυτοκόλλητα ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου, έτρεξαν δίπλα στα μπάζα και τα ξεριζωμένα δέντρα, καθώς το Κέντρο έχει μετατραπεί πλέον σε εργοτάξιο που διαχειρίζεται η εταιρεία «Lamda Development» στο πλαίσιο των επιχειρηματικών σχεδίων της για το Ελληνικό.