Στον βωμό του κέρδους υποβαθμίζονται οι λαϊκές ανάγκες

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, σε σύσκεψη στη Μαλεσίνα

Τετάρτη 15 Μάρτη 2023

RIZOSPASTIS

Σε σύσκεψη στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας μίλησε την περασμένη Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου μεταξύ άλλων ανέδειξε την κοινή αιτία που συνδέει το έγκλημα στα Τέμπη με τη διάλυση και εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και με το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Παύλος Ορκόπουλος, ηθοποιός και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Παρευρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας και υποψήφια βουλευτής, ο Θωμάς Καρατράντος δημοτικός σύμβουλος Λοκρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς επίσης εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Ο Παναγιώτης Πολίτης ανέφερε αρχικά ότι το έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε ποιος πληρώνει με το αίμα του τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τονίζοντας ότι «στη ΛΑΡΚΟ το έχουμε πληρώσει αυτό το μάρμαρο με 80 νεκρούς», για να προσθέσει: «Ο αγώνας που έχουμε δώσει όλοι μαζί στη ΛΑΡΚΟ μάς δείχνει τον δρόμο. Μας δείχνει ποιος είναι δίπλα μας και ποιος απέναντί μας. Το ΚΚΕ στην πράξη, καθημερινά με τη φυσική παρουσία του στην περιοχή και όχι με λόγια, μας έχει στηρίξει. Μας έχει στηρίξει με πράξεις μέσα στη Βουλή, με την κατάθεση δεκάδων Ερωτήσεων, Αναφορών, με τοποθετήσεις, με την κατάθεση τριών προτάσεων νόμου στις οποίες κανένας από όσους ζητούν να κυβερνήσουν δεν τοποθετήθηκε, ούτε η ΝΔ, αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ... Σ' αυτήν τη βάση καλούμε την περιοχή να δυναμώσει αυτόν τον αγώνα δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στους δήμους, στην Περιφέρεια, στη Βουλή και την Ευρωβουλή».


RIZOSPASTIS

Ο Παύλος Ορκόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «συμπορεύομαι με το ΚΚΕ, που από την ίδρυσή του δεν έχει λείψει ποτέ από διεκδίκηση και κατάκτηση του κινήματος, αντιστρατεύεται τον φόβο, τη μοιρολατρία, την παραίτηση, θέλει έναν λαό με αυτογνωσία της δύναμής του, εκεί ποντάρει και αυτό είναι που επικροτώ και καλώ να το υπερασπιστούμε όλοι. Δυνατό λαό και δυνατό ΚΚΕ, γιατί μπαίνει μπροστά σ' αυτήν την υπόθεση».

***

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαιρέτισε τις «τεράστιες, πρωτοφανείς για τα τελευταία χρόνια κινητοποιήσεις που συνεχίζονται» και οι οποίες «μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία... Οι αγώνες αυτοί είναι η μόνη εγγύηση για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, για να αλλάξει επιτέλους κάτι και να μην υπάρξει άλλο παιδί που θα χαθεί τόσο άδικα εν έτει 2023».

Αναφέρθηκε ακόμα στα κοινά χαρακτηριστικά της πορείας απαξίωσης που ακολουθήθηκε στον ΟΣΕ και στη ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να προχωρήσει η πορεία «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποιήσεών τους. Και συνέχισε:

«Ολες αυτές τις μέρες, ένα κρίσιμο ερώτημα τριγυρίζει στο μυαλό όλων: Πώς γίνεται το 2023, με αυτήν την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, να μην μπορεί κάθε μάνα να νιώθει ότι τα παιδιά της ταξιδεύουν με ασφάλεια; Κι όμως, σ' αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, που έχει για θεό του το καπιταλιστικό κέρδος, γίνεται. Γιατί ό,τι έχει να κάνει με την προστασία της ζωής του λαού, όπως είναι η ασφαλής μετακίνησή του, αποτελεί κόστος.


RIZOSPASTIS

Δείτε για παράδειγμα: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, κατασχέσεις μισθών, πρόστιμο για οποιοδήποτε λόγο. Ολα γίνονται ηλεκτρονικά, αυτόματα, χωρίς καθυστερήσεις και λάθη.

Στα τρένα, φόρεσαν ένα παπιγιόν στο προσωπικό που κόβει εισιτήρια, μας είπαν ότι είναι το πιο ασφαλές μέσο και τα αποτελέσματα είναι γνωστά και ταυτοχρόνως τραγικά.

Φτιάξανε δρόμους, υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής στα διόδια, όμως είναι δυσβάσταχτη για τον λαό η διαδρομή αυτών. Ποιος κάτοικος της Μαλεσίνας, για να πάει στην πρωτεύουσα του δήμου Λοκρών, στην Αταλάντη, πηγαίνει από την Εθνική και όχι από τους επικίνδυνους παράδρομους; Κανένας.

Φτιάξανε σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οικογενειακών γιατρών, όμως δεν υπάρχουν γιατροί στα χωριά. Το κτίριο του Κέντρου Υγείας στη Μαλεσίνα δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, γκρεμίζει. Το Κέντρο Υγείας της Αταλάντης το έχουν εγκαταλείψει. Τα νοσοκομεία σε Λιβαδειά και Λαμία είναι σε άθλια κατάσταση.

Αξιοποίησαν την καραντίνα της πανδημίας και σε μία νύχτα κυριολεκτικά η Μαλεσίνα γέμισε ανεμογεννήτριες. Κι όμως, κανένας δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα. Είναι πολλοί αυτοί που ξεπάγιασαν, που δεν έχουν ρεύμα να διαβάσουν τα παιδιά τους...

Μάλιστα, τώρα θέλουν να βάλουν ανεμογεννήτριες και μέσα στις αυλές των σπιτιών, όπως στο Μάζι. Θέλουν να βάλουν πλωτά φωτοβολταϊκά. Δεν έχουν τέλος τα σχέδια για κέρδη πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων, τις τελευταίες παραλίες που έχουν απομείνει για να μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο οι λαϊκές οικογένειες. Σας καλούμε σε συσπείρωση και επαγρύπνηση, όλοι μαζί να παλέψουμε για να μη συμβεί και αυτό το έγκλημα, να μην το αφήσουμε να περάσει. Θα βάλουμε το θέμα μέσα στη Βουλή, θα οργανώσουμε τον αγώνα.

Τα συμφέροντα των ομίλων ο λόγος που δεν αξιοποιούνται οι πολύ μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας

Ξέρουμε πως είμαστε σε μια περιοχή πραγματικά ευλογημένη. Τα νερά της Λάρυμνας πηγαίνουν στη θάλασσα, κι όμως ο ελαιώνας της Μαλεσίνας, της Λάρυμνας, του Μαρτίνου, παθαίνει ζημιές από την ανυδρία, γιατί τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν έχουν να κερδίσουν από αρδευτικά δίκτυα στους μικροπαραγωγούς.

Η θάλασσα του Ευβοϊκού μπορεί να προσφέρει ποιότητα και ποσότητα ψαριών, κι όμως οι τράτες σαρώνουν τα πάντα. Οι ιχθυοκαλλιέργειες έχουν τους εργαζόμενους με μικρά μεροκάματα και τους ξεζουμίζουν. Παράλληλα έχουν ξεκληριστεί αυτοί που ζούσαν με το καΐκι τους και τροφοδοτούσαν με φτηνό και καλό ψάρι τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ξέρουμε και ξέρετε πως η Φθιώτιδα καλύπτει το 40% της παραγωγής βρώσιμης ελιάς, παράγει μεγάλες ποσότητες λαδιού. Μεγάλο κομμάτι αυτού είναι εδώ, στον δήμο Λοκρών. Κι όμως, το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο.

Και επειδή είμαστε στην εποχή της λίπανσης, του κλαδέματος, της ζιζανιοκτονίας, της σποράς τον επόμενο μήνα για όσους καλλιεργούν στον κάμπο της Κωπαΐδας, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθέναν τι σημαίνει δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής. Τι σημαίνει να καίει ο παγετός στον κάμπο της Αταλάντης 15 χιλιάδες στρέμματα ελιάς αρχές του 2022 και μέχρι σήμερα να μην έχουν αποζημιωθεί οι ελαιοπαραγωγοί, ενώ το υπουργείο συνεχίζει τις υποσχέσεις και την κοροϊδία.

Είναι όλα αυτά που μαζί με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, την ΚΑΠ, απομακρύνουν τους μικρούς παραγωγούς από τα χωράφια. Είναι αυτό που ξεκληρίζει τους αγρότες. Οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, που όλοι ασπάζονται, είναι αυτοί που οδηγούν τα προϊόντα να πετάγονται στις χωματερές, να μένουν στο χωράφι και τις αποθήκες την ίδια στιγμή που ο λαός έχει ελαττώσει και υποβαθμίσει την διατροφή των παιδιών του, γιατί η ακρίβεια είναι δυσβάσταχτη.

Δείτε, το νερό πληρώνεται "χρυσό" και οι διακοπές ύδρευσης όλο και αυξάνονται. Γιατί πρέπει να πουλήσουν και το εμφιαλωμένο των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί κατεύθυνση είναι να πληρώνουμε για το αγαθό που λέγεται νερό.

Δείτε τους βιολογικούς σταθμούς, που έχετε επίσης χρυσοπληρώσει και στα περισσότερα χωριά, δεκαετίες τώρα, δεν έχουν ξεκινήσει τα σχεδιασμένα έργα. Χρόνια τώρα ακούτε από τους εκλεκτούς τους στον δήμο "θα" και "θα" και "θα". Αλλά και εκεί που έχουν ξεκινήσει και έχει κατασκευαστεί ένα κομμάτι, όπως εδώ στη Μαλεσίνα, είναι ατελές. Δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε όλα τα νοικοκυριά, έχει εγκαταλειφθεί ο σταθμός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελεί μια περιβαλλοντική βόμβα κυριολεκτικά.

Ξέρουμε και ξέρετε πως στα 60 χρόνια λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ποτέ δεν ανέπτυξαν τις δυνατότητές της με κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, με αξιοποίηση των υποπροϊόντων και όλων των δυνατοτήτων που έχει, έτσι ώστε να εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτήν και να προσφέρει, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά σε όλη τη χώρα.

Ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες, όπως τα τρισεκατομμύρια κυβικά ζεστών υδάτων που έχουν πέσει στον Ευβοϊκό κόλπο, που θα μπορούσαν να ζεσταίνουν όλη την περιοχή τον χειμώνα και να δίνουν φτηνή Ενέργεια σε μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες, όπου θα δούλευαν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Δείτε πόσα φάρμακα παράγονται στη χώρα μας και την ίδια στιγμή λείπουν από τα φαρμακεία. Δείτε σε τι κατάσταση έχουν φέρει τους μικρομαγαζάτορες.

Βλέπουμε εδώ διαμόρφωση της πλατείας, και αυτής και της κάτω, με αρκετά μεγάλο κόστος μάλιστα, για να πέσει τσιμέντο πάνω σε τσιμέντο. Ρώτησαν καθόλου εσάς τους επαγγελματίες, που έχετε τα μαγαζιά σας γύρω από τις πλατείες, τι προτείνετε; Ετσι ώστε να έχετε όλοι την ίδια δυνατότητα και να διαμορφωθεί ένας χώρος που να έρχονται οι εργαζόμενοι με τα παιδιά τους, να πίνουν τον καφέ τους, το τσιπουράκι τους και να υπάρχουν χώροι όπου τα παιδιά με ασφάλεια θα παίζουν;

Προφανώς και όχι. Κάνουν ό,τι θέλουν, κόβουν κορδέλες και μπουκώνουν εργολάβους. Εχουμε αρκετούς αγαπημένους φίλους στην περιοχή και μας τα λένε. Αλλά κι εμείς, που βρισκόμαστε συχνά - πυκνά εδώ, τα βλέπουμε και έχουμε αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα στη Βουλή με Ερωτήσεις και Αναφορές.

Για παράδειγμα: Ποια μέτρα πήραν μετά την πλημμύρα στον Θεολόγο; Κανένα. Ποια μέτρα πήραν μετά την πυρκαγιά στον Θεολόγο; Κανένα.

Η πολιτική κυβερνήσεων, επιχειρηματικών ομίλων, ΕΕ, η «μήτρα» όσων ζούμε

Είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός σε κάθε περιοχή. Οπως εδώ στη Μαλεσίνα ο περιφερειακός δρόμος, που εδώ και δεκαετίες δεν έχει ανοίξει, με αποτέλεσμα οχήματα βαρέος τύπου, τρακτέρ, μηχανήματα να περνούν μέσα από το χωριό, δίπλα στα παιδιά που παίζουν, που κάνουν ποδήλατο. Οπως το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία για τη σύνδεση μεταξύ των χωριών. Μέσα στην πόλη της Μαλεσίνας και της Αταλάντης η διέλευση αυτοκινήτων, τρακτέρ, μηχανημάτων, πεζών, παιδιών που παίζουν, όλα αυτά, αποτελεί μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Αλλωστε τα μικροατυχήματα αλλά και τα μεγαλύτερα ατυχήματα είναι καθημερινά. Οπως στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που είναι εγκαταλειμμένες και συντηρούνται από το υστέρημα των γονιών και το φιλότιμο των αθλητικών συλλόγων, των ανθρώπων που θέλουν τα παιδιά τους να αθλούνται.

Μάλιστα δεν ντρέπονται καθόλου, είδαμε στις αρχές της σεζόν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εύχεται στα παιδιά καλή σεζόν. Δεν έκανε όμως καμιά βόλτα μέσα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου και ένα ντους με κρύο νερό! Μάλιστα έχουν τόσο θράσος, που τις μεταξύ τους διαφορές για το ποιος θα έχει την καρέκλα και το πάνω χέρι τις λύνουν βάζοντας μπροστά τα παιδιά, όπως έγινε πριν έναν μήνα περίπου, που υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας στο κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ στη Μαλεσίνα. Αλλά τέτοιοι είναι... Κάθονται σε όλη τη θητεία τους, όλοι μαζί παρέα, και στο τέλος κάνουν πως τσακώνονται για να δείξουν δήθεν τη διαφορετικότητα και να υφαρπάξουν την ψήφο του κόσμου.

Και αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καυχιέται ότι έλυσε ένα ζήτημα 100 ετών, όπως το να μη φαίνονται τα σπίτια της Μαλεσίνας δασική έκταση, ας πει όμως ολοκληρωμένη την αλήθεια. Οτι αυτό ήταν μία απαίτηση των τραπεζών, γιατί θέλουν να περπατήσουν τις κατασχέσεις καθαρών ακινήτων. Παράλληλα, κανένα μέτρο δεν πήρε έτσι ώστε η υποχρέωση που είχε το κράτος απέναντι στους κατοίκους της Μαλεσίνας να μην κοστίσει μία περιουσία για τα αυτονόητα. Π.χ. ενόψει ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, με ένα νομοσχέδιο, νομιμοποίησε τα πάντα δωρεάν.

Για όλα όσα ζούμε, γνωρίζουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους. Σε όλες τις περιπτώσεις, για να ιδιωτικοποιηθούν μεγάλες επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες, υπήρξε μία μεθοδευμένη συνειδητή απαξίωση από όλες τις κυβερνήσεις. Μία πολιτική εγκατάλειψης, υπερχρέωσης και προστίμων, με κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε όλες τις περιπτώσεις, κάθε φορά, αναδεικνύονται η εγκατάλειψη και η απαξίωση, η υποταγή του κρατικού μηχανισμού στα συμφέροντα των λίγων. Σε όλες τις περιπτώσεις αναδεικνύεται ο τρόπος που συνδέονται οι κυβερνήσεις με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή τα κέρδη των λίγων. Και αυτή η σύνδεση είναι η "μήτρα" που γεννά και τις μίζες και τη διαφθορά. Στον σιδηρόδρομο "βγάζουν μάτι" οι προκλητικές συμβάσεις παραχώρησης που σύναψαν και υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις.

Στη ΛΑΡΚΟ "βγάζει μάτι" η κατασπατάληση εκατομμυρίων από όλες τις κυβερνήσεις, η συνειδητή εγκατάλειψη για να την γκρεμίσουν και να τη δώσουν "έναντι πινακίου φακής", με αποτέλεσμα να έχουν σβήσει τα καμίνια της, να μη γνωρίζουν οι εργαζόμενοι αν και πότε θα επαναλειτουργήσει. Ο σιδηρόδρομος και η ΛΑΡΚΟ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως και τα ναυπηγεία, η ΕΛΒΟ, οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι τηλεπικοινωνίες, η ΔΕΗ και συνολικά οι υποδομές που δίνονται από όλες τις κυβερνήσεις για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ολα αυτά εκποιήθηκαν, γεμίσαμε ανέργους και κάτεργα.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί «φάρο»

Ζούμε τη σημερινή κατάσταση,έχοντας οι κυβερνήσεις "δεξί χέρι" μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης που παίρνουν κατεύθυνση και τα παρουσιάζουν ως δήθεν "ζημιογόνα". Που τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα αιτήματά τους είτε δεν τα προβάλλουν, είτε χρησιμοποιούν το αφήγημα "έχετε δικαίωμα στην απεργία, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην εργασία, είστε κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές" κ.λπ.

Κάνουν δηλαδή ό,τι μπορούν για να στρέφουν τη μία μερίδα των εργαζομένων απέναντι σε άλλη. Ολοι έχετε ακούσει από τα παπαγαλάκια τους ότι "οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κάθονται και πληρώνονται". Και όλοι ξέρετε ότι δεν είναι έτσι, ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και τέσσερα χρόνια δίνουν έναν ηρωικό αγώνα.

Πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος αποτελεί "φάρο" για όλη την εργατική τάξη στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, για να ξανακαπνίσουν τα καμίνια. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι η ζωντανή πείρα σας.

Τέσσερα χρόνια μία μετωπική σύγκρουση. Από τη μία πλευρά οι εργαζόμενοι, με την αλληλεγγύη άλλων εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα που κυβέρνησαν, τα κόμματα που στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι επενδυτές, οι μηχανισμοί που έχουν σε δήμους και Περιφέρειες, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφίσει διαχρονικά.

Κι όμως, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ αντοχής. Είναι κοντά στη νίκη. Η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση του πολιτικού κόστους που έχει δημιουργήσει αυτός ο αγώνας, αναγκάστηκε να δεσμευτεί στην ανανέωση των συμβάσεων μέχρι τέλος του έτους. Παρά τις προβλέψεις και τα λεγόμενα της κυβέρνησης, που έλεγε ότι σε έξι μήνες θα έχει ξεμπερδέψει, που δεν ήθελε να τους δώσει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση, αν και τα είχε ψηφίσει, οι εργαζόμενοι κατάφεραν οι νόμοι να μην εφαρμοστούν, να αλλάξουν! Είναι ακόμη όρθιοι, μέσα στη ΛΑΡΚΟ, και παλεύουν να ανάψουν ξανά την τσιμινιέρα της.

Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι δίπλα τους, αλλά αυτήν τη στιγμή απαιτείται όλη η περιοχή να δείξει την αποφασιστικότητα ότι τα σχέδια που έχουν δεν θα περάσουν!

Και η αποφασιστικότητα σημαίνει ότι δεν θα επιτρέψουμε να χάσει τη δουλειά του ούτε ένας εργαζόμενος. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλειστηριασμός ούτε σε ένα σπίτι! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει διακοπή ρεύματος σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό! Θα απαιτήσουμε να παρθούν μέτρα και να δημιουργηθούν υποδομές που να εξυπηρετούν την ασφάλεια στην καθημερινότητα και τις λαϊκές ανάγκες.

Μπορούμε, με τους αγώνες μας και με δυνατό ΚΚΕ παντού

Μπορούμε, με τους αγώνες μας, αλλά και με τις πολιτικές μας επιλογές. Μπορούμε, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, και στις εκλογές. Για να κοκκινίσουν οι κάλπες, για να αποκτήσει το ΚΚΕ βουλευτή και εδώ στη Φθιώτιδα.

Ξέρετε πως οι βουλευτές του ΚΚΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να βρίσκονται στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τα χωριά. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αναδεικνύουν τα προβλήματα, διεκδικούν λύσεις και μπαίνουν μπροστά για να υλοποιηθούν.

Γιατί ο λαός έχει ανάγκη από σωματεία όπως της ΛΑΡΚΟ, από συλλόγους που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό, το αθλητικό πνεύμα, έθιμα και τη λαϊκή διασκέδαση, από δημοτικούς συμβούλους, δημάρχους και περιφερειάρχες εκλεγμένους από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που έχουν θέση με τεκμηριωμένες προτάσεις σε κάθε χωριό, στον δήμο, στην Περιφέρεια, για το σύνολο των προβλημάτων.

Δεν έχει ανάγκη από βουλευτές που ψηφίζουν για να "κοκκινίσουν" τα σπίτια στις τράπεζες και αγοράζουν τα "κόκκινα" δάνεια. Εχει ανάγκη από βουλευτές που θα μπαίνουν μπροστά στους δικαστικούς κλητήρες για να ακυρώνουν πλειστηριασμούς, για να μπλοκάρουν τα κοράκια των τραπεζών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός δεν έχει ανάγκη από βουλευτές και υπουργούς που με τα νομοσχέδιά τους καταδικάζουν τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Αλλά έχει ανάγκη από αυτούς που αποκαλύπτουν στον λαό το αντιλαϊκό τους περιεχόμενο και οργανώνουν τον αγώνα για την κατάργησή τους.

Δεν έχει ανάγκη από βουλευτές και υπουργούς που σήκωσαν το χέρι και ψήφισαν να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να κοπούν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που καταδίκασαν μία ολόκληρη περιοχή. Εχει ανάγκη από βουλευτές που θα κοιμούνται μέρα - νύχτα στη ΛΑΡΚΟ, μεταφέροντας τα προβλήματα και τα αιτήματα στη Βουλή αλλά και οργανώνοντας το μέτωπο απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να αλωνίζουν στην περιοχή και οι εργαζόμενοι να είναι άνεργοι ή με μισθούς πείνας.

Ακούμε κι αυτούς που λένε πως έχουμε απέναντί μας τη χειρότερη κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ. Ετσι είναι, γιατί κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Ετσι ήταν όλες, η μία χειρότερη από την άλλη.

Είχαμε όμως αυτά τα χρόνια και τη χειρότερη αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ κι από πίσω του ΠΑΣΟΚ. Δεν φτάνει που σε οποιονδήποτε αγώνα όχι μόνο δεν μπήκαν μπροστά, αλλά τραβούσαν και πίσω τον κόσμο, λέγοντάς του ότι όταν θα βγουν κυβέρνηση θα λύσουν τα ζητήματα. Λες και δεν έχουμε δει τα χαΐρια τους, λες και δεν κυβέρνησαν ή δεν συγκυβέρνησαν. Λες και δεν ψήφισαν μνημόνια, που τα εφάρμοσαν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Δεν φτάνει αυτό, αλλά εντελώς ξεδιάντροπα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των νόμων που κατέβασε η κυβέρνηση αυτήν την τετραετία και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Μάλιστα αυτοί οι νόμοι είναι οι νόμοι που ισοπεδώνουν δικαιώματα και τη ζωή του λαού.

Η ΛΑΡΚΟ είναι το καλύτερο παράδειγμα για συμπεράσματα. Τρεις προτάσεις νόμων κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Σε καμία, μα σε καμία δεν τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αποφεύγουν να συναντήσουν τα σωματεία, γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχει πείρα και ότι θα τους στριμώξουν.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν και για νομοσχέδια που κατέθεσε το ΚΚΕ: Για την ακρίβεια, για τη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και στα τρόφιμα, για τη μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα των λαϊκών νοικοκυριών, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των Δώρων εορτών και το επίδομα αδείας σε όλους τους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

Αν όλα αυτά δεν είναι αποδείξεις για το ποιος είναι με τους εργάτες και ποιος είναι απέναντι, τότε τι είναι;

Γνωριζόμαστε πολύ καλά και έχουμε σχέσεις από καρδιάς μεταξύ μας. Και ας μη συμφωνούμε σε όλα. Είμαστε περήφανοι που γνωρίζουμε αυτήν την περιοχή τόσο καλά και νιώθουμε τιμή που μας βλέπετε φιλικά, ακόμα κι αυτοί που δεν μας έχετε ψηφίσει μέχρι σήμερα.

Σκεφτείτε πως σήμερα έχετε περισσότερους λόγους από ποτέ να μας εμπιστευτείτε, να συμπορευτείτε δίπλα μας, να φτάσετε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Γιατί ξέρετε από την ίδια σας την πείρα πως το ΚΚΕ δεν δείχνει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, όποιο μανδύα κι αν φοράει αυτή. Το ΚΚΕ θα είναι εδώ μπροστά στον αγώνα για να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, για να κερδίσουμε ανάσες ανακούφισης.

Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο που λέει ότι σήμερα υπάρχει λύση υπέρ του εργαζόμενου λαού στη σύγκρουση με το σάπιο σύστημα και τις κυβερνήσεις του, για να ανοίξει ο δρόμος για μια γνήσια λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία.

Και αυτό πρέπει να κάνουμε όλες και όλοι: Να βάλουμε στόχο να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Μπορούμε! Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, στον δρόμο μιας ριζικής αλλαγής, ανατροπής, με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!».