Η δύναμή μας στην οργάνωση, στον αγώνα, στην αλληλεγγύη
Πέμπτη 23 Μάρτη 2023

Από τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα
«Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό που έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ακόμα ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εξηγώντας:

«Συνδικάτα της Αττικής μαζί με άλλους μαζικούς φορείς αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, γυναικών, γονιών, να συντονίζουν τη δράση τους γύρω από μεγάλα μέτωπα πάλης, για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Οι συσκέψεις αυτές, όπως η σύσκεψη στις 5 Οκτώβρη του 2021 στην Αθήνα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος - έκτρωμα του Χατζηδάκη σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως και η σημερινή, μας δίνουν τη σκυτάλη για τη συνέχεια.

Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη, να μη συγκαλυφθεί κανένα τέτοιο έγκλημα, σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του.

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με κουπόνια και πλειστηριασμούς. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με ένα σμπαραλιασμένο σύστημα Υγείας, που δεν παρέχει την προστασία και τις υπηρεσίες που επιτρέπει η εποχή μας. Δεν ανεχόμαστε να εξαγοράζεται η αξιοπρέπειά μας με μισθούς πείνας, με μικρές αυξήσεις που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Δεν μπορεί να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για το αν θα γίνει σεισμός, πλημμύρα, φωτιά. Ο λαός της Τουρκίας ήρθε αντιμέτωπος με ένα ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα, που έχει υπεύθυνους το αστικό κράτος της γειτονικής χώρας και τους κατασκευαστικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Και μέσα σε αυτά τα σκοτάδια όμως το όπλο της αλληλεγγύης έγινε φως. Τέτοιο φως ήταν η αποστολή 100 τόνων υλικής βοήθειας που συγκέντρωσαν τα συνδικάτα και μαζικοί φορείς όλης της χώρας και έφτασε με την αποστολή του ΠΑΜΕ στα βάθη αυτής της χώρας, όπου υπήρχε πραγματικά ανάγκη. Απέναντι σε όσους έμειναν μόνο σε λόγια συμπάθειας ή έστειλαν "υλική βοήθεια" με άγνωστο προορισμό, ο λαός μας εμπιστεύτηκε τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και μάλιστα τις επόμενες μέρες θα φύγει και δεύτερο φορτίο με άλλο τόσο υλικό.

Η δύναμή μας λοιπόν είναι στην οργάνωση, στον αγώνα, στην αλληλεγγύη».

Παρακάτω παρουσίασε τις διεκδικήσεις των σωματείων, καλώντας σε αποφασιστική συνέχεια και δυνάμωμα του αγώνα για: