ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 μ.μ. στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα

Πέμπτη 23 Μάρτη 2023

Παρέμβαση αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Σήμερα Πέμπτη, νέα πανεθνική μέρα απεργιών και διαδηλώσεων των εργαζομένων της Γαλλίας, το ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς οργανώνουν συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία, στις 6.30 μ.μ., απευθύνοντας κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέο, να πάρουν μαζικά μέρος και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Παράλληλα, πρωτοβουλίες στήριξης των Γάλλων απεργών αναλαμβάνουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι μαζικοί φορείς, τονίζοντας ότι «ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας».

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ανάρτησε την Τρίτη πανό αλληλεγγύης, στέλνοντας το μήνυμα των Ηπειρωτών εργατοϋπαλλήλων στη Γαλλία.

Στην Κέρκυρα, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συγκέντρωση έξω από το γαλλικό προξενείο.

Στο Ηράκλειο, σωματεία πραγματοποίηση παράσταση διαμαρτυρίας στο γαλλικό προξενείο, στο κέντρο της πόλης, και κατέθεσαν ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Γαλλίας.

Την Τρίτη, εξάλλου, είχε πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γαλλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης, με πικέτες και συνθήματα, πήρε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει «τις μεγαλειώδεις απεργιακές και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού της Γαλλίας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση και στο ρεσιτάλ αυταρχισμού της κυβέρνησης Μακρόν, που μεγαλώνει τη λαϊκή οργή».