ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
Επιστημονικό συνέδριο για τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη
Τετάρτη 29 Μάρτη 2023

Στον μεγάλο Κερκυραίο λογοτέχνη και λόγιο Κωνσταντίνο Θεοτόκη θα είναι αφιερωμένο το επόμενο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 2 έως τις 4 Νοέμβρη 2023.

«Κωνσταντίνος Θεοτόκης (1872 - 1923), ο λογοτέχνης, ο λόγιος, ο κοινωνικός στοχαστής. Αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τον θάνατό του», είναι το πλήρες θέμα του συνεδρίου και οι θεματικοί του άξονες θα είναι:

Το συνέδριο αφιερώνεται στη μνήμη του Κώστα Μπαλάσκα, ιδρυτικού μέλους και πρώτου προέδρου της ΠΕΦ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

Στο συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν με εισήγηση απόφοιτοι των φιλοσοφικών σχολών της χώρας, φιλόλογοι που υπηρετούν ή που έχουν αφυπηρετήσει από τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και πανεπιστημιακοί καθηγητές. Οι προτάσεις για συμμετοχή στο συνέδριο (τίτλος εισήγησης, περίληψη και στοιχεία του υποψήφιου εισηγητή) πρέπει να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΠΕΦ (p-e-f@otenet.gr) έως και τις 31 Μάη. Οι εισηγήσεις θα έχουν διάρκεια 20 λεπτά και θα εκδοθούν σε ειδικό τόμο από την ΠΕΦ.