Ο αγώνας των απεργών στην «Anytime» είναι και δικός μας
Πέμπτη 30 Μάρτη 2023

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «Interamerican» στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο της ασφαλιστικής «Anytime» στην Κύπρο (θυγατρική του ομίλου «Interamerican»), οι οποίοι απεργούν από τις 9 Μάρτη.

Η απεργία ξεκίνησε με αφορμή την άδικη και παράνομη απόλυση συνδικαλίστριας, απόλυση που εντάσσεται στην προσπάθεια της εργοδοσίας να πλήξει την απόφαση των εργαζομένων να οργανώσουν αγωνιστικά και να διεκδικήσουν αποφασιστικά την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Μάλιστα, η εταιρεία απειλεί πλέον με απόλυση όλους τους απεργούς που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο.

«Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Κύπρο, οι απολύσεις στην "Anytime" δεν θα περάσουν», τόνισαν εργαζόμενοι στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού και των Ασφαλιστικών Εταιρειών, με πανό που άνοιξαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Εφη Χαλιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού Αττικής και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, ο Νίκος Νιάνιος, εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Αντώνης Καββαδίας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική, και η Ειρήνη Μπεκιάρη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας, όμως - όπως κατήγγειλε η Εφη Χαλιού στους συγκεντρωμένους - η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «δεν υπάρχει» κανένας υπεύθυνος να τους δεχτεί. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε», τόνισε και ξεκαθάρισε πως οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, προκειμένου να στηριχθεί ο δίκαιος αγώνας των συναδέλφων τους στην Κύπρο.

Στην κινητοποίηση διαβάστηκε η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας απεργών, με την οποία συνοψίζουν την προσπάθειά τους να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας.

«Ο αγώνας στην "Anytime" Κύπρου είναι και δικός μας», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους απεργούς στην Κύπρο. Οσο για τη στάση της εργοδοσίας, επισημαίνει ότι δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, καθώς «στον κλάδο της ιδιωτικής Ασφάλισης οι "ευέλικτες" μορφές εργασίας, η απαλλαγή από εργαζόμενους με δικαιώματα, οι "εθελούσιες" απολύσεις, η εντατικοποίηση και οι απλήρωτες υπερωρίες, με την αξιοποίηση της τηλεργασίας, είναι όρος για την αύξηση της κερδοφορίας». «Δεν θα τους περάσει! Οι αγώνες των εργαζομένων σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και αλλού δείχνουν τον δρόμο! Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν μόνο ενωμένοι, απέναντι σε ένα σύστημα και τις κυβερνήσεις του, που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας», καταλήγει το ΠΑΜΕ.