ΠΕΡΑΜΑ
Εκοψαν το νερό μόλις για 122 ευρώ σε άνεργη μητέρα τεσσάρων παιδιών!

Επανασύνδεση μετά από παρέμβαση σωματείων και φορέων στην ΕΥΔΑΠ

Τετάρτη 5 Απρίλη 2023

Για οφειλή μόλις 165 ευρώ έκοψε το νερό η ΕΥΔΑΠ ΑΕ στο σπίτι άνεργης μητέρας τεσσάρων παιδιών, στο Πέραμα. Μάλιστα, από το παραπάνω ποσό τα 122,40 ευρώ ήταν ληξιπρόθεσμα, με σωματεία και φορείς της περιοχής να δίνουν άμεση απάντηση πραγματοποιώντας μαχητική παρέμβαση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά και απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση.

Κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, τελικά έγινε η επανασύνδεση και επιτεύχθηκε διακανονισμός στον οποίο η άνεργη μητέρα μπορεί να ανταποκριθεί.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν η Χριστίνα Καραμαλίκη, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, η Πόπη Κοτσορέ, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Περάματος «Εστία της Γυναίκας» (ΟΓΕ), ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, η Μαρία Τραπελά, δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος, μέλη ΔΣ σωματείων και φορέων.

Οπως καταγγέλθηκε από τους φορείς στη διάρκεια της κινητοποίησης, αυτό το άθλιο περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που καταγγέλλονται καθημερινά και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μετατρέποντας το νερό σε εμπόρευμα. Εναν ακόμα κρίκο της αλυσίδας της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού αποτελεί άλλωστε και το νομοσχέδιο - τερατούργημα που ψηφίστηκε πρόσφατα στηρίζοντας ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό.