Επεσαν ξανά σοβάδες, αυτήν τη φορά στο 32ο Δημοτικό Βόλου!
Τρίτη 11 Απρίλη 2023

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και του Βόλου, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, έρχονται ξανά στην επιφάνεια με αφορμή νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων.

Συγκεκριμένα, λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας του 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, νέο ανάλογο συμβάν καταγράφηκε χτες στο 32ο Δημοτικό και από θαύμα γλίτωσε η καθαρίστρια, ενώ αν δεν ήταν κλειστό το σχολείο δεν αποκλείεται να είχαν κινδυνεύσει μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθαρίστρια πήγε νωρίς το πρωί στο σχολείο για να καθαρίσει και όταν μπήκε μέσα, είδε σοβάδες πεσμένους στη σκάλα. Πλησιάζοντας προς το σημείο για να διαπιστώσει τι συνέβη, άρχισαν να πέφτουν μεγάλα κομμάτια σοβάδων από την οροφή και λίγο έλειψε να τραυματιστεί.

Η ίδια ενημέρωσε αμέσως τη διεύθυνση του 32ου Δημοτικού, ενώ ενημερώθηκε επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος είχε ενημερώσει τον δήμο Βόλου για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διδακτήριο, ζητώντας να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Απαντώντας το μεσημέρι της Δευτέρας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου πέταξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στους δήμους, λέγοντας ότι η ευθύνη για τα σχολικά κτίρια «ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»...