ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ψήφισμα με 2.000 υπογραφές για ενίσχυση της ΠΦΥ και δημιουργία νοσοκομείου
Τρίτη 11 Απρίλη 2023

Από την παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε την προηγούμενη βδομάδα το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνει, μαζί με σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής, ενάντια στις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για την ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών Υγείας. Κατέθεσαν μάλιστα και ψήφισμα, με σχεδόν 2.000 υπογραφές από τον λαό της περιοχής, από συνδικάτα, συλλόγους κ.λπ., που εκπροσωπούν περισσότερα από 5.000 μέλη, με τα αιτήματα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και τη δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι για μια ακόμα φορά βρήκε ...τις πόρτες του υπουργείου Υγείας «ερμητικά κλειστές και τους υπουργούς, παρότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση μαζί τους, εξαφανισμένους».

Και τονίζει: «Η ανάλγητη και απαράδεκτη αντιμετώπιση από πλευράς του υπουργείου απέναντι στους εκλεγμένους συνδικαλιστές και τους φορείς που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένων και λαού της περιοχής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το πώς αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός τις ανάγκες και τα προβλήματα όσων ζουν και εργάζονται στην Ανατολική Αττική».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για δημόσιες, δωρεάν παροχές Υγείας για όλους. Και ενημερώνει ότι το επόμενο διάστημα θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για τις ζωτικές ανάγκες του λαού.