Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Εξοδος κινδύνου
Κυριακή 7 Απρίλη 2002

Sportidea

Στην Καλαμάτα δοκιμάζεται η Καλαμαριά
Με επικίνδυνες εξόδους των πρωτοπόρων συνεχίζεται σήμερα η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Β΄ Εθνική. Ετσι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Κρήτη καθώς και στην Καλαμάτα. Από την άλλη, όσο πλησιάζει ο... τερματισμός, οι ομάδες εντείνουν τις προσπάθειες για την κατάληψη της καλύτερης δυνατής θέσης στον πίνακα.

Στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η «Μαύρη Θύελλα» αναμένεται να αποδειχθεί... σκληρό καρύδι για τους Θεσσαλονικείς καθώς στην έδρα τους παρουσιάζουν καλά στοιχεία και αποσπούν πολύτιμους βαθμούς. Παράλληλα, σε αυτό το σημείο που βρίσκονται οι Καλαματιανοί όπου αναζητούν βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια, το παιχνίδι αυτό έχει την προτεραιότητα σήμερα. Οταν μάλιστα αντιμετωπίζουν τον Απόλλωνα που στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι και το φαβορί, το πλεονέκτημα είναι λοιπόν με τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν την άνοδο στα... μεγάλα σαλόνια και έτσι επιζητούν τους τρεις βαθμούς της νίκης για να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μάλιστα, το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα που παίρνουν οι Θεσσαλονικείς είναι η ισοπαλία, κάτι που φαντάζει και το πιο λογικό.

Στην Κρήτη λοιπόν και πιο συγκεκριμένα στον Αγιο Νικόλαο, η ομώνυμη ομάδα, υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα. Οι ουραγοί γηπεδούχοι, έχουν ξεκινήσει τα σχέδια για τη νέα χρονιά όπου θα αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραδώσουν τα όπλα σε αυτό το παιχνίδι. Αντίθετα, θα προσπαθήσουν να δείξουν πως είχαν τα φόντα για να παραμείνουν στην Κατηγορία και να δείξουν το καλό τους εαυτό. Από την άλλη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» βρίσκεται με το ένα πόδι στην Α΄ και θέλουν να συνεχίσουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις στην κούρσα του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Η μέση της βαθμολογίας δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη Χαλκηδόνα, που κατά τη διάρκεια του α΄ γύρου είχε κάνει την έκπληξη, βρισκόμενος στο... ρετιρέ της βαθμολογίας. Ετσι, στο σημερινό παιχνίδι, απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών, θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο για να αναρριχηθεί στον πίνακα. Από την άλλη, η νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα βοηθήσει, πέρα από βαθμολογικής άποψης και στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της τελικής ευθείας που έχει μπει το πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό: τη νίκη που θα την ωθήσει ακόμα ψηλότερα και να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της.

Στη δύσκολη έδρα του Βόλου, αγωνίζεται ο Παναιγιάλειος απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν αποδείξει πως στο γήπεδό τους δε χάνουν εύκολα βαθμούς κάτι που ίσως συμβεί και σήμερα. Ομως, όταν ο αντίπαλος... καίγεται για βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Τέλος ο Πατραϊκός υποδέχεται τον Πανηλειακό στο ντέρμπι της Πελοποννήσου (19:30 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»). Οι Πατρινοί έχουν ως μοναδικό στόχο την επικράτηση απέναντι στους Πυργιώτες ούτως ώστε να τους προσπεράσουν στη βαθμολογία. Σε περίπτωση που το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, είναι θετικό μόνο για τους φιλοξενούμενους καθώς με αυτό το αποτέλεσμα όπως και τη νίκη, ο Πανηλειακός παραμένει στη μέση του πίνακα και δεν ανησυχεί τόσο για τη συνέχεια.

Το εναρκτήριο λάκτισμα στους παραπάνω αγώνες εκτός της Πάτρας, θα δοθεί στις 15:30.