Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά, από τις 5.30 το απόγευμα θα υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών

Σάββατο 15 Απρίλη 2023 - Κυριακή 16 Απρίλη 2023

Μικροί και μεγάλοι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά... Ετσι την Κυριακή 30 Απρίλη, στο πάρκο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής οι εκδηλώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ θα ξεκινήσουν νωρίτερα, για να υποδεχτούν παιδιά όλων των ηλικιών!

Από τις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους μικρούς επισκέπτες, από μωρά μέχρι παιδιά του Δημοτικού και εφήβους του Γυμνασίου. Ενα πρόγραμμα γεμάτο χαρά, προβληματισμούς, αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν καλλιτεχνικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια με φυσικά υλικά, αξιοποιώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία των παιδιών. Τις εντυπώσεις κερδίζει η γωνιά σκαρφαλώματος, όπου με τη συμμετοχή και καθοδήγηση εκπαιδεύτριας aerial yoga, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «πετάξουν» ανάμεσα στα δέντρα.

Για τις πιο μικρές ηλικίες, παιδαγωγοί, γυμναστές και εικαστικοί προετοιμάζουν πολύ παιχνίδι με σκάμμα άμμου, κατασκευές με χρώματα και πηλό, καθώς και ένα διαδραστικό σόου με σαπουνόφουσκες.

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες, για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» θα πραγματοποιηθούν, επίσης, πολλές δραστηριότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον διαγωνισμό αφίσας για την Πρωτομαγιά, αλλά και τον διαγωνισμό ρίμας.

Με οδηγό και έμπνευση από τις σελίδες του «κόκκινου Αερόστατου»

Οι εργάτες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν και διεκδικούν!

Γιορτάζουν γιατί... Είναι περήφανοι για τη δουλειά τους. Καμαρώνουν για όλα όσα φτιάχνουν με τα χέρια τους και το μυαλό τους. Παίρνουν δύναμη όταν ενώνονται και καταλαβαίνουν πόσοι πολλοί είναι. Εχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Διεκδικούν... Να ζουν καλύτερα. Να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται περισσότερο! Να αξιοποιούνται όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη και ακίνδυνη. Να μπορούν να ξεκουράζονται, να απολαμβάνουν τις τέχνες, τον αθλητισμό, τα ταξίδια. Να χαίρονται τα παιδιά τους, τα παιδιά όλου του κόσμου το σχολείο, το παιχνίδι, τη φροντίδα.

Με οδηγό και έμπνευση τις σελίδες του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο» για την Πρωτομαγιά, αλλά και τους μεγαλειώδεις αγώνες που πραγματοποιήθηκαν απ' άκρη σ' άκρη της Ευρώπης, τα παιδιά θα «ταξιδέψουν» στους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου και θα εμπνευστούν από τα συνθήματα που είναι κοινά στα χείλη τους.

Από τον χώρο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και στιγμές από τους αγώνες και την ιστορία του λαού μας. Θα υπάρχει ξεχωριστή γωνιά για τους 200 ήρωες κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ανήμερα την Πρωτομαγιά του 1944. Ποια ήταν η ιστορία τους; Τι έλεγαν τα μηνύματα που έστειλαν πριν εκτελεστούν; Τι θα τους λέγαμε εμείς σήμερα; Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανώνονται και ξεναγήσεις στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στον χώρο.

Στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ με φαγητό και χυμούς κι άλλες εκπλήξεις, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.