ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ
Υποψήφια δήμαρχος η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή
Τετάρτη 3 Απρίλη 2002

Η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή

Η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή ανακηρύχτηκε ομόφωνα υποψήφια δήμαρχος στο Βαθύ Σάμου από τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Η ανακήρυξη έγινε σε εκδήλωση - συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και δημοτών από το Δήμο Βαθέος, το Σάββατο 30/3.

Στη συγκέντρωση της ΔΑΣ παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε η Διακήρυξη της Κίνησης και εκλέχτηκε Γραμματεία, η οποία θα συντονίζει το έργο και τις δραστηριότητες της Κίνησης.

Η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, με ενεργό και επιτυχημένη παρουσία στο κίνημα γυναικών, γεγονός που την ανέδειξε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και γενικότερα σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Ως πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και του Συλλόγου ΟΜΟΝΟΙΑ Παγώνδα, πρωτοστάτησε στην ίδρυση στο νομό του Πολυκλαδικού Λυκείου Σάμου, του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και, πρόσφατα, του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας «Φάρος», του οποίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακόμη, έχει ξεχωρίσει για τη συνεπή δράση της στο φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Τη χαρακτηρίζουν η συνέπεια, η σοβαρότητα, η αποτελεσματικότητα και οι τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις της σε κάθε ζήτημα με το οποίο ασχολείται.

Από τα στελέχη της Κίνησης τονίστηκε ότι τόσο η υποψηφιότητα της Αγγελικής Βαλεοντή - Δεμερτζή, όσο και οι προγραμματικές θέσεις της ΔΑΣ δίνουν τη δυνατότητα για την πιο πλατιά συσπείρωση και τη συνεργασία με ανθρώπους που πρωτοστατούν στο μαζικό λαϊκό κίνημα της περιοχής.