Γιατί ΚΚΕ;
Σάββατο 22 Απρίλη 2023 - Κυριακή 23 Απρίλη 2023

Πιστεύω ότι κι ο φανατικότερος αντίπαλος θα έβρισκε κάποιο λόγο για να πει θετικά σχόλια για το ΚΚΕ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλο και περισσότερος κόσμος πλέον θέλει να ακούσει τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας!

Ούτε είναι τυχαίο που η νεολαία μας όλο και περισσότερο είναι κοντά μας, γι' αυτό άλλωστε και η «Πανσπουδαστική» ήρθε πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια μετά από 35 χρόνια! Κάτι που διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις φέτος, στις 10 του Μάη!!!

Στους λόγους που θα απαριθμήσω απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί ΚΚΕ;» στις επόμενες εκλογές, κάποιοι άλλοι μπορεί να προσθέσουν ακόμα περισσότερους, κάποιοι θα συμφωνήσουν σε όλους, κάποιοι σε λιγότερους... Σημασία έχει ότι ακόμα και να μη συμφωνείς σε όλα, το ΚΚΕ αξίζει την ψήφο σου, για πάρα πολλούς λόγους!

Αξίζει την ψήφο σου, ΓΙΑΤΙ:

1) Το ΚΚΕ λέει αλήθειες, έχει αξίες, είναι ακέραιο, έχει ηθική, δεν κοροϊδεύει λέγοντας άλλα προεκλογικά και άλλα μετά τις εκλογές! Δεν κάνει «κωλοτούμπες», αναγνωρίζει τα λάθη του, βγάζει συμπεράσματα και τα ακολουθεί πιστά. Εχει πραγματικά φιλολαϊκό πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης, το οποίο καταθέτει ανοιχτά στον λαό και είναι έτοιμο να το υπηρετήσει και από κυβερνητικές θέσεις, όταν ο λαός το αποφασίσει.

2) Ετσι θα ισχυροποιηθεί η φωνή του λαού μέσα κι έξω απ' τη Βουλή.

3) Εχει προτάσεις για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών, μεταξύ άλλων και με διαγραφή τόκων και μεγάλου μέρους του χρέους προς τις τράπεζες. Τις προτάσεις αυτές έχει καταθέσει στη Βουλή, αλλά έχουν απορρίψει τα άλλα κόμματα.

4) Ετσι θα υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, που πρόκειται να εφαρμόσει, «από χέρι», όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές, είτε μονοκομματική είτε συνεργασίας.

5) Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει «σταθερότητα» για τον λαό, στήριγμα για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τη λαϊκή οικογένεια.

6) Παραμένει σταθερό στις αξίες του, μπροστά στους αγώνες και πάντα δίπλα στον λαό και τους εργαζόμενους.

7) Είναι επένδυση για να ενισχυθεί περισσότερο η δυναμική του εργατικού κινήματος, που παλεύει για το δίκιο του.

8) Μόνο το ΚΚΕ δίνει τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα, στους χώρους δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν βελτίωση όρων εργασίας.

9) Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στις γειτονιές, όπου οι λαϊκοί άνθρωποι προσπαθούν να διώξουν τους δικαστικούς κλητήρες και την αστυνομία που πηγαίνουν για να τους ξεσπιτώσουν.

10) Εγκαιρα αναδεικνύει προβλήματα, προτείνει λύσεις από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, όπως και τις αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες, που οδήγησαν στα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα που ζήσαμε στο Μάτι, στη Μάνδρα, στην Ηλεία, στα Τέμπη κ.α.

11) Είναι το κόμμα που εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υποδομών, κοινωνικών αγαθών, τις οποίες υλοποιούν οι κυβερνήσεις εφαρμόζοντας τις πολιτικές που επεξεργάζονται από κοινού στο πλαίσιο της ΕΕ. Ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν στην αφαίμαξη του λαού και σε εγκλήματα τύπου Τεμπών.

12) Εχει ξεκαθαρίσει ότι δεν στηρίζει ούτε δείχνει ανοχή σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση που υπηρετεί το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

13) Αγκαλιάζει και αγωνίζεται για τα στρατευμένα παιδιά μας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αποστράτους και τις οικογένειές τους.

14) Αντιπαλεύει την αποστολή τους εκτός συνόρων και τη συμμετοχή τους σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

15) Δεν έχει πάρει το μέρος ούτε της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας ούτε των δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ) στον πόλεμο της Ουκρανίας.

16) Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που δεν παραβρέθηκε στη Βουλή, όταν οι βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων χειροκροτούσαν τους ναζί του Τάγματος Αζόφ, εκπληρώνοντας ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις.

17) Εχει σταθερό μέτωπο απέναντι σε κάθε μορφής αντιδραστικές, φασιστικές φωνές και δράσεις, καλώντας τον λαό να βάλει τους εκπροσώπους τους στη γωνία.

18) Το ΚΚΕ έχει αληθινά πατριωτικές θέσεις για τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, γενικότερα για την ειρήνη στην περιοχή, αναδεικνύοντας τον αρνητικό ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ο κατάλογος των λόγων που απαντούν στο ερώτημα «γιατί ΚΚΕ;» είναι ατελείωτος! Τελικά όμως: Ο κόσμος μας πρέπει να αλλάξει ριζικά και μόνο με το ΚΚΕ θα τα καταφέρουμε.

Ο καπιταλισμός σάπισε και το συγκλονιστικό έρχεται: Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!!!

Η φωνή του ΚΚΕ ακούγεται παντού, θα ακουστεί και μέσα απ' τις κάλπες:

Γιατί η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό και τη νέα γενιά είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

Είναι η μόνη αντισυστημική, μαχητική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη ψήφος.

Και πάνω απ' όλα αισιόδοξη!!!

Με δυνατό ΚΚΕ: «ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ»!!!


Αλέξανδρος ΚΟΡΩΝΑΚΟΣ
Υποπλοίαρχος (ε.α.) ΠΝ, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών