«Ανοιξαν οι πόρτες» του Διεθνούς Μαραθώνιου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών
Τρίτη 25 Απρίλη 2023

Ανοιξαν το Σάββατο, για πρώτη φορά, οι πόρτες του Διεθνούς Μαραθώνιου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών, που εδρεύει στην οδό Λιβισίου 13 στη Νέα Μάκρη.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και τα επιμορφωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου. Αλλωστε το Κέντρο υλοποιήθηκε με σκοπό την προώθηση του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, την επαφή των φιλότεχνων με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και τους δημιουργούς μέσω εκθέσεων και εικαστικών δράσεων, καθώς και την εξοικείωση και εκπαίδευση του κοινού μέσα από ειδικά προγράμματα, σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις.

Ακόμα, είδαν αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής πολλών από τους αξιόλογους εικαστικούς που συνδράμουν και υποστηρίζουν το νέο αυτό συλλογικό τόλμημα, όπως οι Αγγελος, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Σώτος Αλεξίου, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Βασίλης Βλάχος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Ιωάννης Κούτρικας, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Αθηνά Λατινοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Θεόδωρος Πανταλέων, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρήνας, Βασίλης Σολιδάκης, Νίκος Στρατάκης, Βασιλική Φίλου, Μανώλης Χάρος και άλλοι.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Βιβή Σιώρα, Γραμματέα της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και τον Βασίλη Παρασκευόπουλο, πρόεδρο του ΠΜΣ και υποψήφιο βουλευτή με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Πληροφορίες και επικοινωνία: www.imvac.gr, contact@imvac.gr, 22940 97804.