Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στην Καισαριανή

Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν από τις 5.30 το απόγευμα

Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023

Μικροί και μεγάλοι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά... Ετσι, αυτήν την Κυριακή, οι εκδηλώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στην Καισαριανή, θα ξεκινήσουν νωρίτερα, για να υποδεχτούν παιδιά όλων των ηλικιών!

Από τις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους μικρούς επισκέπτες, από μωρά μέχρι παιδιά του Δημοτικού και εφήβους του Γυμνασίου. Ενα πρόγραμμα γεμάτο χαρά, προβληματισμούς, αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν καλλιτεχνικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια με φυσικά υλικά, αξιοποιώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία των παιδιών.

Για τις πιο μικρές ηλικίες, παιδαγωγοί, γυμναστές και εικαστικοί προετοιμάζουν πολύ παιχνίδι με σκάμμα άμμου, κατασκευές με χρώματα και πηλό, καθώς και ένα διαδραστικό σόου με σαπουνόφουσκες.

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες, για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» θα πραγματοποιηθούν, επίσης, πολλές δραστηριότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον διαγωνισμό αφίσας για την Πρωτομαγιά, αλλά και τον διαγωνισμό ρίμας.

Ακόμα, δύο δραστηριότητες θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον... Από την Πρωτομαγιά του 1944 στις «Πρωτομαγιές» του σήμερα και στους αγώνες των λαών της Γης.

Με οδηγό και έμπνευση τις σελίδες του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο» για την Πρωτομαγιά, αλλά και τους μεγαλειώδεις αγώνες που πραγματοποιήθηκαν απ' άκρη σ' άκρη της Ευρώπης, τα παιδιά θα «ταξιδέψουν» στους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου και θα εμπνευστούν από τα συνθήματα που είναι κοινά στα χείλη τους. Από τον χώρο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και στιγμές από τους αγώνες και την ιστορία του λαού μας. Θα υπάρχει ξεχωριστή γωνιά για τους 200 ήρωες κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ανήμερα την Πρωτομαγιά του 1944. Ποια ήταν η ιστορία τους; Τι έλεγαν τα μηνύματα που έστειλαν πριν εκτελεστούν; Τι θα τους λέγαμε εμείς σήμερα; Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στον χώρο, θα είναι ανοιχτό και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ με φαγητό και χυμούς κι άλλες εκπλήξεις, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.