Μαζική καταδίκη των κυβερνητικών διώξεων
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
από την εφημερίδα των εργαζομένων

Εντυπωσιακή σε όγκο και μαχητικότητα συγκέντρωση, χτες στην Αθήνα, ενάντια στη δίωξη του «Ρ». Μεγάλες διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις

Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000

«Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού». Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, άνδρες και γυναίκες βροντοφώναξαν χτες στο κέντρο της Αθήνας «Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"». Μαζί τους και πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, παράγοντες της δημόσιας ζωής, άνθρωποι, τοποθετημένοι σε άλλους πολιτικούς και κομματικούς χώρους, που δε βολεύονται στο σκοτάδι που θέλει να απλώσει η πολιτική της κυβέρνησης, η επιχείρηση υπονόμευσης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και χειραγώγησης των συνειδήσεων.

«Είμαστε σήμερα εδώ παρόντες στον αγώνα για να μην επιτρέψουμε τη συστηματική επιχείρηση φίμωσης της εφημερίδας του λαού, του «Ριζοσπάστη», φίμωσης συνολικά της ελευθεροτυπίας, του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής, της έκφρασης αντίθετης άποψης. Να μην επιτρέψουμε να περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, να μην περάσει η αντιδραστικοποίηση της πολιτικής ζωής που παρουσιάζεται με τη μάσκα του εκσυγχρονισμού και της παγκοσμιοποίησης», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και διευθυντής της εφημερίδας, μιλώντας στη συγκέντρωση της Αθήνας.

ΣΕΛΙΔΕΣ 3, 5 - 10