SUPER LEAGUE
Αγκάλιασε τον τίτλο η ΑΕΚ
Τρίτη 9 Μάη 2023

INTIME SPORTS

Μια ανάσα από τον τίτλο έφερε την ΑΕΚ η νίκη επί του Αρη
Αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας είναι πλέον η ΑΕΚ, μετά τη σπουδαία νίκη της στου Χαριλάου επί του Αρη, 2-1 με ανατροπή, σε συνδυασμό και με την ήττα του συνδιεκδικητή του τίτλου, Παναθηναϊκού, 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Να σημειωθεί ότι η αγωνιστική, που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, με απόφαση της Λίγκας αναβλήθηκε και διεξάχθηκε χτες, λόγω αιτήματος του Παναθηναϊκού, εξαιτίας πληθώρας κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα.

Ενόψει της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής η «Ενωση», υποδεχόμενη τον Βόλο, χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Αντίθετα οι «πράσινοι» για να κατακτήσουν τον τίτλο θέλουν νίκη επί του Αρη και παράλληλα ήττα της ΑΕΚ, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 17', από εύστοχο πέναλτι του Γκρέι (ανατροπή του Γκαρσία από τον Πινέδα), αντέδρασε όμως άμεσα, πίεσε και έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο, με γκολ των Φαν Βέερτ (22') και Τσούμπερ (42'), κορυφαίου της χθες. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έριξαν τους ρυθμούς, με την ΑΕΚ να έχει τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία, με δοκάρι του Φαν Βέερτ.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με γκολ του Ρέαμπτσουκ στο 68', κάνοντας καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και πιο επιθετικοί, είχαν σημαντικές ευκαιρίες και δοκάρι (Ρεάμπτσουκ), ενώ οι «πράσινοι», επηρεασμένοι από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δεν είχαν πάθος και δυνάμεις.

Τις ελπίδες του για 3η θέση διατηρεί ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-0 (Ζίβκοβιτς 26', Τόμας 57') στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Βόλο, ο οποίος αγωνίστηκε όλο το β' ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φιλίπε (46').

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 80, Παναθηναϊκός 77, Ολυμπιακός 70, ΠΑΟΚ 67, Αρης 40.

Υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός, «σώθηκε» ο ΠΑΣ

Τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού σφράγισε η 6η αγωνιστική των πλέι άουτ, μετά την ισοπαλία 1-1 των Βοιωτών στο ντέρμπι των ουραγών με τη Λαμία στη Φθιώτιδα. Την παραμονή και μαθηματικά εξασφάλισε ο ΠΑΣ, μετά την εντός έδρας νίκη του με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Στην Κρήτη ΟΦΗ και Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ στο Περιστέρι ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό.