Εβαλαν «φρένο» στις απειλές για διακοπή της ηλεκτροδότησης
Πέμπτη 18 Μάη 2023

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «Protergia» στο Ηράκλειο Αττικής έγινε χτες το πρωί, ενάντια στην απειλή της εταιρείας να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενη, μέλος μονογονεϊκής οικογένειας. Το κάλεσμα είχε απευθύνει το Παράρτημα Βόρειου Τομέα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Οπως καταγγέλλει, η εταιρεία απείλησε με διακοπή της ηλεκτροδότησης εργαζόμενη στην «e-food» η οποία «συντηρεί μονογονεϊκή οικογένεια» με μοναδικό εισόδημα τον μισθό της.

Στο πλευρό της εργαζόμενης βρέθηκαν, εκτός από το κλαδικό Συνδικάτο, πολλοί συνάδελφοί της και εκπρόσωποι του επιχειρησιακού Σωματείου, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Επίσης έδωσε το «παρών» η Κέλλυ Παπαϊωάννου, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τους συγκεντρωμένους «υποδέχτηκαν» τρία (!) περιπολικά, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας ανέλαβαν τον προκλητικό ρόλο του «πορτιέρη» στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας.

Σημειωτέον, τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία έδωσε εντολή διακοπής, ζητώντας από την εργαζόμενη - που είναι ενταγμένη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο - να καταβάλει το ποσό των 300 ευρώ μέχρι αύριο Παρασκευή. Τα παραπάνω συνέβησαν ενώ η εργαζόμενη ήδη εξυπηρετεί το χρέος που υπάρχει, με ποσά που της επιτρέπουν ο χαμηλός της μισθός και οι ανάγκες της οικογένειάς της. Τελικά, κατόπιν συνάντησης δόθηκε γραπτή εγγυητική επιστολή αναβολής της διακοπής παροχής ρεύματος, ενώ η εταιρεία - πάροχος δέχτηκε τον προτεινόμενο διακανονισμό.

Στο μεταξύ το Συνδικάτο, οι συνάδελφοι της εργαζόμενης και οι κάτοικοι της περιοχής διαβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιδράσουν σε περίπτωση που η εταιρεία επαναφέρει τους εκβιασμούς και τις απειλές για διακοπή. «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ», είπε η εργαζόμενη σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδειξαν την αλληλεγγύη τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι και η ίδια θα είναι στο πλευρό όποιου βρεθεί σε ανάλογη θέση. «Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου, απευθύνοντας κάλεσμα οργάνωσης και αλληλεγγύης. «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο που ενοχλεί και το φοβάται η μεγαλοεργοδοσία. Η αποφασιστικότητα και η οργάνωσή μας "σπάνε" την τρομοκρατία τους, τον φόβο και την απογοήτευση ότι τίποτα δεν αλλάζει», υπογραμμίζει το Παράρτημα Βόρειου Τομέα του Συνδικάτου.