Βόλτα στην αρχαία γειτονιά κάτω από την Ακρόπολη
Τετάρτη 24 Μάη 2023

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάη το Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνει δύο έκτακτες παρουσιάσεις της θεματικής «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης», στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες περιηγούνται στην αρχαιολογική ανασκαφή που απλώνεται στη βάση του κτιρίου και κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο, στην ιστορία και την καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια, από τα κλασικά έως τα βυζαντινά χρόνια. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι και την Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι.

Οι επετειακές αυτές παρουσιάσεις προσφέρονται δωρεάν, με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου στους συμμετέχοντες, από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου (έως 20 άτομα ανά παρουσίαση). Για τη συμμετοχή απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση στο events.theacropolismuseum.gr.