ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Δεκάδες συσκέψεις μάχης για την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού
Τρίτη 30 Μάη 2023

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο τριήμερο δεκάδες ανοιχτές συσκέψεις του ΚΚΕ σε όλη την Αττική, σε γειτονιές και συνοικίες, σε πάρκα και πλατείες, στα εκλογικά περίπτερα, σε επισιτιστικά μαγαζιά και αλλού. Συμμετείχαν πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους. Από κοντά και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, με την παρουσία της νεολαίας να είναι έντονη.

Στο επίκεντρο τέθηκε, μετά το θετικό βήμα των προηγούμενων εκλογών, η ανάγκη για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές και τους αγώνες, για να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, απέναντι στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα όλων τους. Η ανάγκη να εκλεγούν ακόμη περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές, στηρίγματα του λαού σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες στην Αττική, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Με τη συμφωνία με την Ανακοίνωση της ΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα να εκφράζεται στη συζήτηση και τις τοποθετήσεις, ξεχώρισε η μεγάλη διάθεση συμβολής των παρευρισκόμενων ώστε το κάλεσμα του ΚΚΕ να φτάσει ακόμη πιο πλατιά σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από προηγούμενες επιλογές τους, που αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο του Κόμματος, που καταλαβαίνουν ότι μόνο αυτό μπορεί να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και με την αντιλαϊκή πολιτική.

Με εργαζόμενους τεχνικών εταιρειών
Εξάλλου και από την συζήτηση αναδείχθηκαν νέες δυνατότητες που υπάρχουν σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, με πολλούς να προσεγγίζουν για πρώτη φορά τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ξεπερνώντας εν μέρει δισταγμούς του παρελθόντος.

Σε θέσεις μάχης είναι λοιπόν οι Κομματικές Οργανώσεις, οπαδοί και φίλοι για να μην αφήσουν ούτε δευτερόλεπτο ανεκμετάλλευτο, για να ακυρώσουν ακόμη περισσότεροι νέα και παλιά κάλπικα διλήμματα, να φτάσει το ΚΚΕ όσο ψηλότερα γίνεται. Το πολιτικό άνοιγμα συνεχίζεται χωρίς σταματημό τις επόμενες μέρες με τα φυλλάδια και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με περιοδείες, συσκέψεις και άλλες δράσεις να δίνουν το στίγμα.

Οι συσκέψεις σήμερα και αύριο

Σήμερα, Τρίτη

- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Κηπούπολης, στο καφενείο «Χατζή» στην πλατεία Δέγλερη. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Β' Διαμερίσματος Πειραιά, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Καραΐσκου 119). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Κατασκευών Βύρωνα - Ηλιούπολης, στο καφενείο «Τρίγωνο» στον Βύρωνα. Θα μιλήσει ο Γιάννης Αναγνώστου, υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Ζεφυρίου, στο καφέ «Barrel's» στο πάρκο «Κ. Λιάρος» στο Ζεφύρι. Θα μιλήσει ο Κώστας Κώνστας, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
- Στις 8 μ.μ., η ΚΟ Υμηττού, στην πλατεία, στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Καραβίδας, υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

Αύριο, Τετάρτη

- Στις 2 μ.μ., η ΚΟ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Κέντρου Αθήνας, στο καφενείο «Χαμολόι» (Λ. Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 10, Αθήνα). Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, Γραμματέας της ΤΟ Εκπαιδευτικών.

- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Κατασκευών Περιστερίου, στο Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων στο Περιστέρι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας.

- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Κέντρου Χαϊδαρίου, στο Cafe 112 (Αγωνιστών Στρατοπέδου 112). Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ ΕΒΕ, στο καφέ «Ηλιόπετρα» (Θησέως 99). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Χολαργού - Παπάγου, στο μεζεδοπωλείο «Το εικοσιπενταράκι του Πριάμου» (πλατεία Κύπρου, Ψαρών 29, Χολαργός). Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας.



ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ


Ν. ΙΩΝΙΑ