ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με νέα ορμή για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη!

Πολύμορφο άνοιγμα με συσκέψεις, περιοδείες και γλέντια

Τρίτη 30 Μάη 2023

Το σύνθημα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, με νέα ορμή και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για περισσότερες ψήφους και ποσοστά στις εκλογές της 25ης Ιούνη, δίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στους νομούς της Δυτικής Ελλάδας, με σειρά πολύμορφων δραστηριοτήτων σε εξέλιξη.

Από το Σαββατοκύριακο υλοποιείται πρόγραμμα συσκέψεων στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ηλεία αλλά και στα νησιά, με σκοπό να συζητηθεί η Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μάη και, κυρίως, να μπουν ακόμα περισσότεροι φίλοι, οπαδοί, νέοι ψηφοφόροι του Κόμματος στη μάχη της ισχυροποίησής του μπροστά στις νέες εκλογές.

Στόχος που συνδυάστηκε με την εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» σε γειτονιές των πόλεων, χώρους δουλειάς, χωριά αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και με άλλες μορφές, όπως μικρές συγκεντρώσεις - γλέντια, όπως αυτό των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πάτρας στην πλατεία Ελευθερίας, στη φτωχογειτονιά των Προσφυγικών, αλλά και των Οργανώσεων Μεσολογγίου στα γραφεία του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Παράλληλα τέθηκαν σε λειτουργία τα εκλογικά περίπτερα του ΚΚΕ σε όλους τους νομούς, από τις κεντρικές πλατείες και γειτονιές της Πάτρας μέχρι το Αίγιο και την Κάτω Αχαγιά στην Αχαΐα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, την Αμφιλοχία, το Αιτωλικό και το Καινούργιο στην Αιτωλοακαρνανία, τον Πύργο και την Αμαλιάδα στην Ηλεία, στην πόλη της Ζακύνθου, σε Αργοστόλι και Ληξούρι στην Κεφαλονιά, καθώς και στο Βαθύ στην Ιθάκη.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία τους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, να προκύψει ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, απέναντι στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουν σε όσους την τελευταία στιγμή δεν έκαναν το βήμα, ταλαντεύτηκαν υπό το βάρος διλημμάτων, να το πράξουν τώρα, στηρίζοντας το ΚΚΕ με την ψήφο τους. Ταυτόχρονα να μην «τσιμπήσει» κανείς από ό,τι δήθεν καινούργιο προβάλλουν διάφορα αντιδραστικά μορφώματα, όπως η ΝΙΚΗ, ή άλλα δοκιμασμένα «συμπληρώματα», όπως η «Πλεύση Ελευθερίας», καθώς - όπως σημειώνουν - το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δοκιμασμένα και σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, και έτσι θα συνεχίσουν, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, και μετά τις νέες κάλπες.

Καθημερινά άλλωστε το πρόγραμμα πολιτικού ανοίγματος στον λαό της περιοχής εμπλουτίζεται με όλες τις μορφές, προκειμένου να φτάσει σε κάθε γωνιά της περιοχής, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και χωριά το κάλεσμα του ΚΚΕ ακόμα περισσότεροι να στηρίξουν το Κόμμα, να βγει πιο ισχυρό από τις 25 Ιούνη και μετά.