ΣΥΡΙΖΑ
Αλλάζει τους ... αγγελιοφόρους για το ίδιο αντιλαϊκό μήνυμα
Τρίτη 30 Μάη 2023

Eurokinissi

«

Ρετούς» στη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας, στη βάση του αφηγήματος ότι για τον εκλογικό καταποντισμό φταίει ότι δεν επικοινωνήθηκε επαρκώς και ορθώς το πρόγραμμα και η πολιτική του πρόταση. Η απόδοση της εκλογικής συντριβής στη λειψή κατανόηση της πολιτικής του πρότασης αποσκοπεί ουσιαστικά στον εξωραϊσμό της ενώ πρόκειται για πρόταση ταυτόσημη στα κρίσιμα σημεία με αυτή των άλλων αστικών κομμάτων, αφού κοινό πρόγραμμα έχουν τις αξιώσεις του κεφαλαίου. Οχι τυχαία, χτες μετά την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας» το «πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης», κλείνοντας το μάτι για άλλη μοιρασιά σε επιχειρηματικούς ομίλους και σιωπώντας για τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το υπερμνημόνιο - δάνειο του Ταμείου.

Στη νέα εκλογική επιτροπή συμμετέχουν μια σειρά «νεοφώτιστοι» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφορα «φυντάνια», όπως ο αντικομμουνιστής Μαραντζίδης, και πάντως δεν συμμετέχουν στελέχη από τη λεγόμενη κίνηση των 53, γεγονός που προκαλεί κι άλλη γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι η συγκρότησή της «είναι μία χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει». Προέτρεψε σε «ανατροπή των συσχετισμών», κάτι που αντανακλά την επιδίωξη της Κουμουνδούρου να διατηρήσει τα σκήπτρα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και τον ρόλο της στο αστικό πολιτικό σύστημα, ισχυριζόμενος πως «οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας». Πρόκειται για τις γνωστές θέσεις που μοιάζουν «σα δυο σταγόνες νερό» με της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, όπως π.χ. για τις «πράσινες» μπίζνες, τη διασφάλιση του «εύλογου κέρδους» των funds κ.ά.