PIRAEUS STREET LONG JUMP
Με πρωταγωνιστή τον Μ. Τεντόγλου
Τετάρτη 7 Ιούνη 2023

Eurokinissi

Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται πιστοποίησε για μια ακόμη φορά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στο 1ο Piraeus Street Long Jump με άλμα στα 8,24 μ. Ο συγκεκριμένος αγώνας εντάσσεται στα λεγόμενα «street events» του αθλήματος, που έχουν ανεβάσει την απήχησήη τους στον διεθνή χώρο τα τελευταία χρόνια. Πέραν του Ελληνα άλτη συμμετείχαν μερικά από τα σπουδαία ονόματα του αθλήματος σε άνδρες και γυναίκες.

Στον αγώνα έδωσαν το «παρών» οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Αμπατιέλος. Στο τέλος του αγώνα οι βουλευτές συνεχάρησαν τον Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του και υποψήφιο με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Γιώργο Πομάσκι, και ευχήθηκαν πάντα με νέα ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, πόλος έλξης για τους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών», αναδείχθηκε πρωταγωνιστής και σε αγωνιστικό επίπεδο παίρνοντας την πρώτη θέση για μια ακόμη φορά με το τελευταίο του άλμα και μετά από συναρπαστική κόντρα με τον βασικό αντίπαλό του (σε έναν ακόμα αγώνα), Σουηδό Ματίας Τομπλέρ, ο οποίος έμεινε στη 2η θέση με 7,88 μ., ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Ουζμπέκος Ανβάρ Ανβάροβ με 7,84 μ.

Μετά τη νίκη ο Ελληνας άλτης χαρακτήρισε την επίδοσή του ένα «τίμιο άλμα», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ακόμα καλύτερη συνέχεια, ενώ στάθηκε και στην αγάπη που του έδειξε ο κόσμος.

Εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν στον αγώνα των γυναικών, με την Σέρβα Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς να παίρνει την πρωτιά με 6,77 μ., την Ρουμάνα Αλίνα Ρόταρου - Κότμαν να ακολουθεί ως δεύτερη με 6,71 μ. και τρίτη την Σέρβα Τόπιτς με 6,52 μ.