ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ
Στο δίλημμα «οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» επιλέγουμε τις ζωές μας, ψηφίζουμε ΚΚΕ
Πέμπτη 8 Ιούνη 2023

Είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ενός συλλόγου που αριθμεί λίγο πάνω από 500 μέλη, ενώ σύμφωνα με το πρόσφατα επικαιροποιημένο οργανόγραμμά μας θα έπρεπε να αριθμεί πάνω από 700.

Οπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, όλες οι κυβερνητικές «μεταρρυθμίσεις» αποσκοπούν στη διαμόρφωση μιας Δικαιοσύνης που θα λειτουργεί με δημοσιονομικά κριτήρια «προσφοράς και ζήτησης» και θα εξυπηρετεί πρωτίστως την επιχειρηματικότητα. Αυτή η ιδιωτικοποιημένη Δικαιοσύνη περιορίζει εγκαταστάσεις με συγχωνεύσεις δικαστηρίων, περιορίζει προσωπικό στη λογική κόστους - οφέλους, δίνει μπόνους στους δικαστικούς υπαλλήλους από την Παγκόσμια Τράπεζα για να προωθήσει την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων, τη διάσπαση και τον ανταγωνισμό. Πολιτικές που σε εμάς δυσχεραίνουν και υπονομεύουν την καθημερινότητά μας και αλλού, όπως στον ΟΣΕ, οδηγούν σε εγκλήματα με χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Γι' αυτό στο δίλημμα «ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» επιλέγουμε τις ζωές μας και ψηφίζουμε το ΚΚΕ που δυναμώνει τους συλλογικούς αγώνες κόντρα στη μιζέρια και στο «τίποτα δεν γίνεται».

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί μόνο αυτό μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα.

Ψηφίζω ΚΚΕ για τους ανθρώπους του αλλά και γιατί αν είναι να αλλάξει κάτι στη χώρα μας προς το καλύτερο, δεν μπορεί παρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το ΚΚΕ.