ΣΤΙΒΟΣ - DIAMOND LEAGUE
Τριπλή ελληνική παρουσία στο Παρίσι

Οι Μ. Τεντόγλου, Κ. Στεφανίδη και Ε. Τζένγκο δίνουν το «παρών» στον σημερινό τρίτο αγώνα της σειράς

Παρασκευή 9 Ιούνη 2023

Copyright 2022 The Associated

Μια ακόμη καλή επίδοση θα κυνηγήσει στο Παρίσι ο Μ. Τεντόγλου στο μήκος
Εντονο ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει το σημερινό διεθνές μίτινγκ στίβου στο Παρίσι για τη σειρά Diamond League της World Athletics (22.00, ΕΡΤ3), αφού σε αυτό θα υπάρχει η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ και της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό.

Στο μήκος ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μ. Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο του αγώνα με έντονο συναγωνισμό για τη θερινή σεζόν, αφού θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό, κάτοχο της καλύτερης φετινής επίδοσης στον κόσμο με 8,36 μ. Ο Ελληνας άλτης ακολουθεί με 8,26 μ. Επίσης στον αγώνα το «παρών» θα δώσουν ο Αμερικανός Γουίλιαμ Γουίλιαμς (με 8,23 μ. φετινό ρεκόρ), ο Ινδός Σρισανκάρ (8,18 μ.), ο Ελβετός Σιμόν Εχμάρ (8,12 μ.) και ο Ουρουγουανός Εμιλιάνο Λάσα (8,01 μ.).

Για την Κατερίνα Στεφανίδη ο αγώνας στο Παρίσι αποτελεί την τρίτη φετινή παρουσία σε μίτινγκ του Diamond League μετά από αυτές σε Ντόχα και Φλωρεντία. Η κορυφαία Ελληνίδα άλτρια, που φέτος έχει άλμα στα 4,55 μ., θα τεθεί αντιμέτωπη για μια ακόμη φορά με την Κέιτι Μουν (4,81 μ. φετινό ρεκόρ), την Σλοβάκα Τίνα Σούτεϊ (4,76 μ.), και την Σάντι Μόρις (4,71 μ.).

Με έντονο συναγωνισμό προβλέπεται ο ακοντισμός των γυναικών όπου από ελληνικής πλευράς η Ελίνα Τζένγκο θα κάνει το πρώτο δυνατό τεστ για τη θερινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει φέτος βολή στα 63,65 μ. και στο Παρίσι θα βρει απέναντί της την Σίγκριντ Μπόργκε που έχει 66,50 μ., την Χαρούκα Κιταγκούτσι από την Ιαπωνία (61,57 μ. φετινό ρεκόρ) και την Αυστραλέζα Μακένζι (64,10 μ.).