ΗΛΕΙΑ
Απέτρεψαν την απαράδεκτη παρακράτηση επιδόματος καρκινοπαθούς
Παρασκευή 9 Ιούνη 2023

Να σταματήσει η απάνθρωπη κατάσχεση επιδόματος νοσηλείας που λαμβάνει κάθε δύο μήνες καρκινοπαθής συνταξιούχος από τον Πύργο, απαίτησαν με μαχητική κινητοποίηση το πρωί της Τετάρτης στην εφορία και στην Τράπεζα Πειραιώς εργατικά και συνταξιουχικά συνδικάτα της Ηλείας, καταφέρνοντας να αποτρέψουν τη συνέχιση του απαράδεκτου μέτρου.

Συγκεκριμένα, για οφειλή 1.800 ευρώ η τράπεζα μετά από εντολή της εφορίας κατάσχεσε τα 400 από τα ψίχουλα των 460 ευρώ που εισέπραττε ο συγκεκριμένος ασθενής, παρά και το γεγονός ότι το επίδομα χαρακτηρίζεται «ακατάσχετο», «αφορολόγητο» και ότι «δεν συμψηφίζεται» με καμία οφειλή!

«Τράπεζες, κράτος, κυβέρνηση, αρπάζουν τα επιδόματα των καρκινοπαθών - Ντροπή και αίσχος», κατήγγειλαν τα σωματεία, τονίζοντας ότι κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα την οποία νομοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο και με τέτοια απαράδεκτα μέτρα.

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στους διευθυντές της εφορίας και της τράπεζας είχαν ως αποτέλεσμα να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι θα σταματήσει η παρακράτηση του επιδόματος, καθώς και ότι θα επιστραφούν στον δικαιούχο όσα χρήματα κρατήθηκαν.

«Ο οργανωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη των εργαζομένων έφεραν άλλο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Απέτρεψαν την κατάσχεση του επιδόματος σε έναν καρκινοπαθή συνάνθρωπό μας. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά τους σχέδια, μόνο ο εργαζόμενος λαός μπορεί να σώσει τον λαό», τόνισε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, εκπρόσωπος των σωματείων, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, μετά την κινητοποίηση στην εφορία και στην τράπεζα.