ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων τα Γιαννιτσά, όπου χτες έμειναν κλειστά τα καταστήματα και οι υπηρεσίες, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

Σάββατο 6 Απρίλη 2002

Eurokinissi

Από το χτεσινό αποκλεισμό δρόμων στα Γιαννιτσά
Επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Κεντρική Μακεδονία αποτέλεσαν χτες τα Γιαννιτσά, όπου έκλεισαν καταστήματα και υπηρεσίες σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Την απόφαση για την κινητοποίηση πήραν ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Δήμος Γιαννιτσών και άλλοι φορείς. Οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού Πέλλας που συνεχίζουν να βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στον κόμβο της Ν. Πέλλας, απέκλεισαν χτες για πέντε περίπου ώρες την οδό. Σε σύσκεψη των φορέων της πόλης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο των Γιαννιτσών, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών με κλείσιμο βασικών κόμβων στο εθνικό δίκτυο. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη καλούν τον υπουργό Γεωργίας να επισκεφθεί το νομό και να συναντηθεί με τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους για να ακούσει τα αιτήματά τους.

Συνεχίστηκε και χτες ο αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας από αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης και Ημαθίας. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα οι βαμβακοπαραγωγοί του Λουδία και του Ν. Μοναστηρίου απέκλεισαν το δρόμο στο ύψος της γέφυρας του Λουδία, ενώ το ίδιο έκαναν για τρεις ώρες οι συνάδελφοί τους στο Κλειδί Ημαθίας.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των αγροτών του νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να κατευθυνθούν σήμερα προς τα διόδια των Μαλγάρων, όπου και αναμένεται να προχωρήσουν στο κλείσιμο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών.