«Οι λωποδύτες»
Σάββατο 6 Απρίλη 2002

Δυο ληστές τραπέζης. Ο ακαταμάχητος Τζο Μπλέικ (Μπρους Γουίλις) και ο υποχονδριακός Τέρι Κόλινς (Μπίλι Μπομπ Θόρντον), δραπετεύουν από τη φυλακή και χωρίς να χάσουν χρόνο επιστρέφουν στις παλιές τους συνήθειες με μοναδικό τους στόχο να πιάσουν την καλή για μια τελευταία φορά.

Κι ενώ το «βρώμικο» σχέδιό τους πετυχαίνει, βρίσκουν έναν σοβαρότερο μπελά από την καταδίωξη της αστυνομίας. Τρακάρουν με την Κέιτ Γουίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ), μια συνηθισμένη νοικοκυρά που έχει διχάσει τη βαρετή ζωή της. Η Κέιτ ακολουθεί τον Τζο και τον Τέρι στην προσπάθεια διαφυγής τους, αλλά στην πορεία τα πράγματα μπερδεύονται και γίνονται πολύπλοκα. Οι δυο φοβεροί ληστές την ερωτεύονται κι εκείνη τους το ανταποδίδει μ' όλη της την καρδιά. Αλλά έχει ένα μικρό πρόβλημα δεν ξέρει ποιον να διαλέξει. Τόσο ο Τζο όσο και ο Τέρι απέχουν πολύ από το ανδρικό πρότυπο, αλλά και οι δύο μαζί φτιάχνουν τον τέλειο άνδρα.

«Οι λωποδύτες» δεν είναι μια έξυπνη κωμωδία, που θα μας εντυπωσιάσει και θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια κοινότοπη ρομαντική κωμωδία δρόμου, με τα απαραίτητα συστατικά που την κάνουν απλώς καλό εμπορεύσιμο προϊόν.

Ο Τζο και ο Τέρι δε μοιάζουν καθόλου, αλλά είναι η βάση για εύκολο γέλιο. Προσθέτουμε και μια απογοητευμένη σύζυγο και έτσι έχουμε τα συστατικά για μια ανάλαφρη κωμωδία. Προσφέρεται για άφθονο ποπ-κορν και κουβέντα με το διπλανό σας.

«Bandits» Κωμική περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής, 2001. Σκηνοθεσία: Μπάρι Λέβινσον. Πρωταγωνιστούν: Μπους Γουίλις, Μπίπι Θόρντον, Κέιτ Μπλάνσετ, Τρόι Γκάριτι, Μπόμπι Σλέιτον.