Συγκέντρωση καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής

Σήμερα, στις 8.30 π.μ., έξω από το Εφετείο Αθήνας. Καταθέτει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Τρίτη 13 Ιούνη 2023

Κάλεσμα σε εργαζόμενους και σωματεία να βρεθούν σήμερα, στις 8.30 π.μ., έξω από το Εφετείο Αθήνας, εκφράζοντας την καταδίκη τους στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Η παρέμβαση οργανώνεται με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα κατάθεση του προέδρου του Συνδικάτου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, για τη δολοφονική επίθεση που είχαν δεχτεί ο ίδιος και άλλοι μεταλλεργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα.

«Ξέρουμε πολύ καλά πως εμείς, οι εργαζόμενοι της Ζώνης και οι δυνάμεις του Συνδικάτου μας σε όλη την Αττική, παίξαμε καθοριστικό ρόλο να αναδειχθεί ο ρόλος της Χρυσής Αυγής ως μαντρόσκυλου του συστήματος των εκμεταλλευτών, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται, δυναμώνοντας τη δράση μας απέναντι στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, μέσα στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, δίχως να τους χαϊδεύουμε και να τους καλοπιάνουμε», σημειώνει το Συνδικάτο.

Παράλληλα, στηλιτεύει τη στάση πολιτικών δυνάμεων που «έκαναν κοινές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις με τους ναζί της Χρυσής Αυγής». «Είναι αυτοί που τους χαϊδεύουν και αλληλοϋποστηρίζονται για τις έδρες στη Βουλή γιατί θέλουν να βγουν πιο ισχυροί οι εργοδότες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Και είμαστε εμείς που ξέρουμε πως θα πρέπει να χάσουν οι όμιλοι αυτοί για να κερδίσουμε κάτι παραπάνω», τονίζει. Καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να εκφράσουν την καταδίκη τους «στο ναζιστικό μόρφωμα που το αξιοποίησαν το αστικό σύστημα, οι εργολάβοι και οι μεγαλοεργοδότες για να χτυπήσουν κατακτήσεις των εργαζομένων και να εκφοβίσουν όσους αγωνίζονται».

Στην κινητοποίηση καλεί επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «Το εργατικό - λαϊκό κίνημα από την πρώτη στιγμή, με τη δράση του, στάθηκε απέναντι στους φασίστες και ανέδειξε την εγκληματική τους δράση σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά. Στα θρασύδειλα χτυπήματά τους ο εργαζόμενος λαός μαζικά, μαχητικά στέλνει μήνυμα καταδίκης και ξεκαθαρίζει πως οι φασίστες δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας», τονίζει.

Επίσης, κάλεσμα στη σημερινή παρέμβαση έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).