3οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αυξάνεται η συγκομιδή μεταλλίων για την Ελλάδα

Νέα επιτυχία με το χρυσό της Α. Κορακάκη στη σκοποβολή

Τρίτη 27 Ιούνη 2023

Eurokinissi

Αυξάνεται η συγκομιδή των μεταλλίων για την ελληνική αποστολή στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στην Κρακοβία της Πολωνίας, με την Αννα Κορακάκη να φθάνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη σκοποβολή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από 25 μ. Η Ελληνίδα αθλήτρια αν και δεν ξεκίνησε καλά εντούτοις βελτιώθηκε στη συνέχεια επικρατώντας, στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, της Βουλγάρας Κονσταντίνοβα με 27 β. έναντι 26 β. Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο για την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς είχε κατακτήσει το ασημένιο το 2015 στο Μπακού, στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ. και ένα χρυσό (πιστόλι 25 μ.) και ένα ασημένιο (αεροβόλο 10 μ.), τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μινσκ.

Η σκοποβολή πρόσφερε μια ακόμη διάκριση βάθρου στην Ελλάδα, με την Εμμανουέλα Κατζουράκη να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του σκιτ αφού έφθασε μέχρι τον τελικό, στον οποίο αν και πάλεψε για το χρυσό ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Ιταλίδα Μπαρτολεμέι με 37 β. έναντι 35 β.

Στο τάε κβον ντο ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -80 κιλών. Ο Ελληνας πρωταθλητής έφτασε στον ημιτελικό μέσω των ρεπεσάζ και εκεί μετά από σπουδαία μάχη νίκησε τον Πολωνό Πιατικόφσκι με 2-1.

Συνολικά η Ελλάδα μέχρι στιγμής στους αγώνες που ολοκληρώνονται στις 2 Ιούλη έχει φθάσει στα 12 μετάλλια ξεπερνώντας τη συγκομιδή που είχε και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, το 2019 στο Μινσκ και το 2015 στο Μπακού, όταν είχε κατακτήσει από 9 μετάλλια στην καθεμία.